Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

U Grudama održana edukacija: 'Mladi nositelji promjena u društvu'

30. ožujka 2019. u 15:36 0 komentara 37 prikaza

U Srednjoj školi Antuna Branka Šimića Grude održana je dvodnevna edukacija za srednjoškolce pod nazivom "Mladi – nositelji promjena u društvu" koju su organizirali članovi Vijeće mladih Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u suradnji sa Širokobriješkom udrugom mladi. 

Prvi dan je radionicu održala dr. sc. Ivona Čarapina Zovko pod nazivom "Odabir zanimanja nakon srednje škole: izazov ili stres?".

Čarapina Zovko je krenula s fazama planiranja karijere  i upozorila učenike na neke od pogrešaka pri izboru zanimanja/studija, osvrnuvši se na važnost individualnih karakteristika pri odabiru zanimanja i upučujući učenike na njihove osobne interese, sposobnosti i vrijednosti.

Predavanje o temi "Mladi – Od marginalne skupine do pokretača društvenog napretka" je održao magistar politologije Goran Kutle gdje je objasnio koji su glavni uzroci zbog kojeg se mladi ponekad nalaze na marginama društva i što bi mladi trebali učiniti kako bi poboljšali svoj položaj u državi.

Naglasio je da se ne može doći do potpunog ostvarenja samo riješenom egzistencijom.

Drugi dan edukacije predavanje je imao magistar politologije Vedran Kožul na kojem je ukazao kako je važno da se mladi povežu i organiziraju i na taj način sudjeluju u kreiranju javnih politika.

Kroz prezentaciju "Mladi i politički aktivizam" je prikazao sve načine i mehanizme preko kojih se još kao učenici mogu izboriti za svoja prava.

Frano Sosa je završio edukaciju informacijama o aktivnostima, strukturom i ciljevima Vijeća mladih Federacije BiH, te pozvao mlade da budu aktivni u svojim lokalnim zajednicama i tako pridonesu osobnom i društvenom razvoju, priopćeno je iz Vijeća mladih ZHŽ-a.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.