Misa i opijelo

U Franjevačkom samostanu u Tolisi u 79. godini preminuo fra Andrija Živković

22.12.2015.
u 07:00

Franjevačka provincija Bosna Srebrena ostala je bez još jednog svećenika. Nakon kraće bolesti u 79. godini života, 27. godini redovništva te 40. godini svećeništva, u Franjevačkom samostanu u Tolisi preminuo je fra Andrija Živković, član Franjevačke provincije BS. Fra Andrija je rođen 23. lipnja 1936. u Kostrču, župa Tolisa.

Od 1989. pastoralno je djelovao u župi Tolisa gdje je obavljao službu župnog vikara sve do smrti. Sv. misu zadušnicu i opijelo za pokojnog fra Andriju u samostanskoj i župnoj crkvi Uznesenja BDM u Tolisi predvodio je uzoriti kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, te izrazio iskrenu kršćansku sućut Provinciji, samostanskoj zajednici u Tolisi te bližoj i daljnjoj rodbini.

- Fra Andrija je pošao ususret Gospodinu, a u središtu njegova života bio je Isus Krist, kazao je kardinal Vinko Puljić. U ime FP Bosne Srebrene od pokojnika se oprostio provincijal fra Lovro Gavran, istaknuvši da je pokojni fra Andrija kao malo dijete u sebi osjetio Božji poziv i shvatio da za spasenje nisu dostatne samo molitve i žrtve, paljenice i okajnice. U ime župske zajednice oprostio se gvardijan FS Tolisa fra Marijan Živković. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije