Popis stanovništva u BiH

U Drvaru smanjen broj stanovnika za 59 posto

12.08.2016.
u 07:00

Smanjenje stanovništva u općini Drvar za Večernjak komentirao je načelnik općine Stevica Lukač. - Rat je osnovni razlog koji je doveo do smanjenja tolikog broja stanovnika. Preliminarni rezultati pokazali su da nas ima više, radili smo kontrolni popis koji je potvrdio podatak s preliminarnih rezultata. Djelujemo u skladu s mogućnostima kako bismo utvrdili što je dovelo do smanjenja stanovništva na službenim rezultatima. Popis je prilično korektno zamišljen i proveden, no obrada završnih podataka, nažalost, zloupotrijebljena je u političke svrhe, što je na kraju oštetilo mnoge općine i otežalo situaciju, a stanovništvo se iseljava jer gubi vjeru u bolju budućnost - kazao je.

Popis stanovništva u BiH proveden je u razdoblju od 1. do 15. listopada 2013., međutim, zbog nemogućnosti usuglašavanja metodologije obrade prikupljenih podataka, službeni podaci objavljeni su tek u lipnju, odnosno dvije i pol godine nakon provođenja popisa, i to bez suglasnosti RS-a. Prema podacima posljednjeg popisa stanovništva, u općini Drvar živi 7036 stanovnika, dok je prema popisu iz 1991. godine općina, u nešto drukčijem sastavu, brojala 17.126. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?