Čitluk

U Čerinu predstavljena slikovnica

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
24.05.2016.
u 07:00

U sklopu obilježavanja Dana općine Čitluk, u obnovljenoj športskoj dvorani OŠ Čerin, na svečan način predstavljena je slikovnica “Fra Slavko Barbarić - Priča o čovjeku velikog srca” autora Pere Petrušića, koju je ilustrirala akademska slikarica Anela Korać. To je četvrta po redu Petrušićeva slikovnica koja je u nakladi Matice hrvatske Čitluk objavljena u ediciji Škrinjica. Pred mnoštvom posjetitelja o toj slikovnici, kao i o veličini lika i djela fra Slavka Barbarića za župu Čerin, Međugorje i cijelo Brotnjo govorili su: Fra Ivan Ševo, vikar Hercegovačke franjevačke provincije, Andrija Stojić, predsjednik Ogranka MH Čitluk, akademska slikarica Anela Korać i autor Pero Petrušić. Govoreći nadahnutim riječima o fra Slavku Barbariću, fra Ivan Ševo kazao je kako ga je dobro poznavao jer je s njim dugo živio i radio. Naglasio je kako je to bio neumoran i radin fratar koji je imao veliko pamćenje, silnu inteligenciju, govorio više jezika i lako osvajao ljude te dodao:

- Zato mi uopće nije čudno što je fra Slavko kasnije u Međugorju “eksplodirao”, mislim na sve pozitivne stvari koje je on učinio. Slobodno mogu reći jer sam svećenik 36 godina. Fra Slavko je bio jedan od najsjajnijih fratara, kazao je fra Ivan te okupljenima prenio mudru poruku koja glasi ‘Dobro je živjeti u zemlji koja poštuje knjigu’ i roditelje na kraju upozorio: - Što dalje s ekranima pred očima vaše djece, a što bliže knjige. Nije važno o kojoj se knjizi radi. Ne budu li prijatelji knjige, bojim se za njihovu budućnost.

- Slikovnica za koju je tekst napisao pisac za djecu Pero Petrušić, a ilustracije potpisala akademska slikarica Anela Korać, lako je prepoznatljiva po bogatom i maštovitom sadržaju i likovnom izražaju koji privlače dijete za otkrivanje novog svijeta i novih likovnih doživljaja. Jezik slikovnice “Fra Slavko Barbarić - Priča o čovjeku velikog srca”, na dobar i lijep način daje kratku i jednostavnu poruku, smisao i pouku... 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?