prezentacija

U Čapljini obilježen završetak prve faze Projekta energetske učinkovitosti

sdad
09.03.2017.
u 16:02

Prezentacija završetka prve faze Projekta energetske učinkovitosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji upriličena je u četvrtak u Čapljini.

Tom je prigodom prikazan video na kojemu su prikazani objekti koju su obuhvaćeni spomenutim projektom, a to su: IV. osnovna škola u Mostaru, Osnovna škole fra Didaka Buntića u Čitluku, Osnovna škola Crnići u Stocu, Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca u Mostaru, Srednja škole u Čapljini, Srednja škola Konjic i Dom zdravlja u Jablanici.

Realizacijom prve faze projekta ostvarene su značajne uštede električne i toplinske energije, smanjeni troškovi za energiju te povećana ugodnost boravka i rada u njima, istaknuto je na prezentacije.

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg izjavio je kako je uspješna realizacija prve faze projekta dodatno osnažilo nakanu županijske Vlade za nastavkom aktivnosti usmjerenih ka poboljšanju infrastrukture javnih objekata.

- U drugoj fazi kandidirali smo još devet projekata za ovu godinu i vrlo skoro očekujemo potpisivanje ugovora o realizaciji projekata energetske obnove zgrada osnovnih škola Silvija Strahimira Kranjčevića u Mostaru i kardinala Stepinca u Neumu, te Srednje škole Jablanica i Srednje građevinske škole u Mostaru - rekao je Herceg, podsjetivši kako je vrijednost prve faze projekta iznosila oko pet milijuna maraka.

Predsjednik županijske Vlade poručio je kako je ulaganje u obrazovanje najbolja investicija za budućnost.

Prije prezentacije, predstavnici lokalne, županijske i federalne vlasti obišli su Srednju školu u Čapljini koja je dio projekta energetske učinkovitosti, a u koju je uloženo oko milijun maraka.

- Realizacijom investicije, osim lijepe zgrade, fasade i krova, Srednja škola dobila je godišnju uštedu od 120 000 maraka koja se odnosi na električnu i toplinsku energiju - kazao je čapljinski načelnik Smiljan Vidić, dodavši kako su krajni cilj projekta kvalitetniji uvjeti za boravak učenika i rad prosvjetnih radnika.

Ravnateljica Srednje škola Čapljina Željka Previšić rekla je kako je ovo značajan događaj za školu, istaknuvši kako se na to čekalo 60 godina.

Projekt energetske učinkovitosti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji dio je projekta "Energetska učinkovitost u BiH". Projekt se financira iz kreditnih sredstava Međunarodne asocijacije za razvoj (IDA).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?