prognoza

U Bosni magla, u Hercegovini sunčano

sunce
21.12.2015.
u 10:33

U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama jutros je vedro. Sjeverna područja zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim dijelovima Bosne ima i magle ili niske naoblake. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Drvar -8 stupnjeva, Livno -6, Bugojno i Sokolac -4, Tuzla -3, Jajce, Sanski Most i Sarajevo -2, Banja Luka, Ivan-sedlo, Prijedor, Srebrenica i Čapljina -1, Bjelašnica, Doboj, Gradačac i Zenica 0, Goražde i Zvornik 1, Bijeljina 2, Mostar i Trebinje 3, Neum 8 i Bihać 11. 

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je veći od normalnog i raste. 

U sjevernim područjima zemlje i po kotlinama u središnjim i istočnim dijelovima Bosne danas će biti dugotrajna magla ili niska naoblaka. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama vedro. 

Vjetar u Bosni većinom će biti slab, u Krajini i umjerene jačine, južnog i jugozapadnog smjera. U Hercegovini će vjetar biti slab sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stupnjeva.. 

U Sarajevu danas magla. Najviša dnevna temperatura zraka do 4 stupnja, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije