NAĐENA I DROGA

U Bosanskoj Gradišci zaplijenjen arsenal oružja i eksploziva, uhapšene tri osobe

07.09.2021.
u 12:06

Policajci MUP-a RS, 3. rujna su uhapsili osobu inicijala M.G. iz Bosanske Gradiške zbog sumnje da je počinio kaznena djela "Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija" i "Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga". 

Naime, kako kažu iz PU Gradiška, policijski službenici su operativnim radom na terenu došli do saznanja da se u šumi u mjestu Jelići, pored Bosanske Gradiške, nalazi određena količina vojnog naoružanja i streljiva.

"Poduzimajući operativne i istražne mjere i radnje, policijski službenici su utvrdili da je navedena lokacija vlasništvo osobe inicijala M.G, gdje su pronašli i oduzeli veću količinu oružja i streljiva, minsko-eksplozivnih sredstava, tromblonske mine i druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku", navode iz PU Gradiška.

Dodaju da je pretres izvršen i na tri lokacije koje koristi uhapšeni M.G. kojom prilikom je pronađena i oduzeta oprema za uzgoj i proizvodnju opojne droge.

"U nastavku aktivnosti policijskih službenika, u protekla tri dana slobode su lišena još dvije osobe inicijala D.R. i V.U. obojica iz Gradiške zbog istog kaznenog djela. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Gradiška izvršen je pretres kuće, stana, poslovnih prostora, pratećih objekata, vozila na sedam lokacija koje koriste navedene osobe, kojom prilikom je pronađena i oduzeta vojna puška, više komada streljiva, suha biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, improvizovana laboratorija u pripremi, te oprema i sredstva za uzgoj opojne droge (saksije, sredstva za prihranu, specijalne lampe, oko 140 klijalih sjemenki i drugo)", ističu iz PU Gradiška.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije