Mubea

U BiH stiže jedan od najvećih proizvođača autodijelova

05.07.2023.
u 09:26

Mubea namjerava otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru te je već objavljen oglas za zapošljavanje 700 radnika

Kompanija Mubea, jedan od najvećih proizvođača autodijelova na svijetu, namjerava otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru, a pripreme za taj projekt ulaze u završnu fazu jer je ovaj njemački gigant objavio oglas u kojem nudi posao za 700 radnika.

Hoće li globalni lider u autoindustriji stići u Prnjavor, bit će poznato krajem srpnja jer bi do tada trebala biti realizirana dva posla koja su izravno vezana uz otvaranje kompanije: zainteresiranost domaće radne snage i ugovor koji trebaju potpisati Grad Prnjavor i predstavnici kompanije Mubea kojim bi se službeno potvrdila suradnja.

Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora, potvrdio je za Nezavisne novine da se s tvrtkom iz Njemačke pregovara više od godinu dana i da razgovori ulaze u završnu fazu.

Predstavnici kompanije Mubea prošle godine boravili su u Bosni i Hercegovini, gdje su razmatrali tri potencijalne lokacije za investiciju, a to su poslovna zona Aleksandrovac u Laktašima, jedna lokacija u Doboju i poslovna zona Vijaka u Prnjavoru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?