prognoza

U BiH oblačno, tijekom dana kiša

kisa
06.02.2017.
u 08:19

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini i na zapadu Bosne. 

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica -1 stupanj, Bijeljina 4, Banja Luka i Zvornik 5, Prijedor, Sokolac, Gradačac i Sanski Most 6, Srebrenica, Zenica, Bihać, Tuzla i Ivan-sedlo 7, Doboj, Drvar i Bugojno 8, Sarajevo, Livno i Jajce 9, Mostar 12 i Trebinje 13.

U BiH danas se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prijepodne kiša se očekuje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Poslijepodne i u večernjim satima padavine će biti u većini područja.

U sjeverozapadnim područjima, padom temperatura tijekom dana, kiša će postepeno preći u susnježicu i snijeg. U noći s ponedjeljka na utorak, u većem dijelu Bosne, očekuje se prelazak kiše u susnježicu i snijeg.

Intenzivnije padavine bit će u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne, gdje se očekuje od 20 do 40 l/m2. Vjetar prijepodne umjeren do jak južnog smjera, a poslijepodne slab sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 7 do 12, na jugu od 11 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu danas će biti pretežno oblačno vrijeme. Tijekom dana bit će s kišom. U večernjim satima, s ponedjeljka na utorak, kiša će postepeno prelazit u susnježicu i snijeg. Najviša dnevna temperatura oko 10 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?