ČUVAJTE SE!

40 I VIŠE U HLADU Crveni meteoalarm u Mostaru zbog ekstremno visokih temperatura

vrijeme
14.07.2020.
u 08:59

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano i vruće, dok će poslije podne u nekim dijelovima doći do promjene vremena. U Mostaru je danas zbog vrućina upaljen crveni meteoalarm, dok je u Sarajevu u poslijepodnevnim satima moguć pljusak i grmljavina.

Visoke temperature će se cijeli dan zadržati na jugu Bosne i Hercegovine, no u ostalim područjima će sunčanije biti pretežno samo prije podne. Jači razvoj oblačnosti dolazi u drugoj polovini dana, a mogući i lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, piše Klix.

Najviša dnevna temperatura zraka u državi je uglavnom između 30 i 35 stupnjeva, na jugu i do 40. U Mostaru je i danas vruće, upaljen je crveni alarm zbog opasnosti od ekstremno visoke temperature, a jučer je u ovom gradu zabilježena najviša temperatura u BiH ove godine plus 41.

Federalni hidrometeorološki zavod prognozira da će u BiH sutra biti umjereno oblačno. U jutarnjim satima više oblačnosti u istočnim područjima i dijelu centralne Bosne, a u Hercegovini pretežno sunčano. Očekuje se vjetar umjerene jačine sjevernog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 19, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32, na jugu zemlje od 33 do 37.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?