SB županija

U 25 srednjih škola ove godine će se upisati više od 3500 učenika

14.06.2016.
u 10:00

Više od 3500 učenika trebalo bi biti upisano u prvi razred srednje škole u školskoj 2016./2017. na području Srednjobosanske županije. Na osnovi natječaja Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBŽ-a, u 13 škola, u kojima se nastava odvija na bosanskom jeziku, očekuje se da će biti upisano 1975 učenika, u ukupno 79 odjela. U 12 škola, koje rade po nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, očekuje se upis 1593 učenika, u 67 odjela. Prijave učenika primat će se u školama 15. i 16. lipnja, a objava rezultata bit će 20. lipnja. Drugi upisni rok je 27. i 28. ovog mjeseca, a treći, za nepopunjena mjesta, 26. kolovoza. Prema ovom natječaju, Opća gimnazija Bugojno u pet odjela upisat će 125 učenika.

U Srednju tehničku školu trebalo bi biti upisano 175 učenika, kojima su na raspolaganju zanimanja: strojarski tehničar-konstruktor na računalu, elektrotehničar energetike obnovljivih izvora i elektronike, elektrotehničar računalne tehnike i automatike, ekonomski tehničar i građevinski tehničar.

Učenici koji su zainteresirani za upis u Srednju stručnu školu mogu se opredijeliti za zanimanja: automehaničar, autolimar, bravar, zavarivač, instalater centralnog grijanja, elektroinstalater, elektromehaničar, vozač motornih vozila, prodavač i tehničar cestovnom prometa.

Ova srednja škola u Bugojnu planira prijem 200 učenika. Uz prijavu, učenici prilikom upisa trebaju priložiti izvod iz matične knjige rođenih, svjedodžbu o završenoj osnovnoj školi, potvrdu o uspjehu u 5., 6. i 7. razredu osnovne škole te druge valjane dokumente za utvrđivanje broja bodova po određenim kriterijima.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije