premijer liga bih

Tuzla City pobijedila Velež u Mostaru, Sarajevo i Borac odigrali bez pobjednika

12.03.2022.
u 18:11

Nogometaši Veleža danas su na svom terenu poraženi od Tuzla Cityja sa 2:1 u okviru 22. kola Premijer liga Bosne i Hercegovine. 

Tuzla City je uspio prvi da dođe do prednosti. Gosti su u 26. minuti šokirali domaće kada su poveli sa 1:0. Jovičić je odbranio udarac Krpića, a lopta se odbila do Džafića koji ju šalje u mrežu Rođenih za vodstvo Tuzla Cityja.

No, taj gol nije previše poljuljao mostarski klub. Velež je brzo odgovorio i već u 34. minuti poravnao na 1:1.

U centru pažnje bio je Anđušić koji je krenuo u prodor, a lopta mu se sretno vratila nakon loše reakcije golmana gostiju. Anđušić je potom izašao sam ispred Brajlovića i pogodio za 1:1.

U finišu susreta Velež je bio dosta ofenzivniji što je otvorilo dosta šansi za kontre gostiju. U 87. minuti Tuzla City je to iskoristio i došao do gola i pobjede. Mehanović je odlično ubacio s desne strane za rezervistu Nsuea koji je ostao sam i glavom sjajno pogodio za 2:1.

Sarajevo i Borac podijelili bodove

Nogometaši  Sarajeva i Borca odigrali su danas na Koševu neriješeno 1:1, u prvoj utakmici 22. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi susret posljednjeg kola drugog kruga natjecanja donio je podjelu bodova, koja više odgovara gostima iz Banje Luke, koji su zadržali treću poziciju i istu bodovnu prednost nad današnjim rivalom koji zauzima četvrto mjesto na tabeli.

Susret je protekao u dominaciji domaćih igrača koji su imali terensku inicijativu i mnogo veći posjed lopte, ali su propustili da realiziraju nekoliko dobrih prilika što ih je na kraju koštalo dva boda.

Već u trećoj minuti Sarajevo je povelo preko Suljića, koji je iskoristio lošu reakciju obrane banjalučkog tima i sa 15 metara lob udarcem prebacio istrčalog golmana Borca.

U nastavku meča Sarajevo je imalo još nekoliko dobrih prilika preko Varešanovića, Hebibovića i Kapića, ali je golman Ćetković bio na viasini zadatka. S druge strane, najbolju priliku imao je Ayaz čiji udarac glavom je obranio golman Sarajeva.

Početak drugog poluvremena donio je još jednu priliku za Sarajevo, ali je udarac Bagarića završio pored gola. Dvanaest minuta kasnije Suljić se našao u dobroj poziciji i šutirao, ali je loptu na gol liniji zaustavio jedan igrač gostujućeg tima.

Kazna za propuštene prilike stigla je u 59. minuti. Lukić je prevario dvojicu štopera Sarajeva i sa desetak metara zatresao mrežu za izjednačenje.  

U nastavku meča Sarajevo je krenulo svim snagama po drugi pogodak, ali je odbrana Borca uspjela da odoli svim napadima. Najbolju priliku imao je Ahmetović u sudačkoj nadoknadi, ali je glavom šutirao loše te je sa gol linije loptu uspio da izbaci Vojnović. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?