nikad lakše

Tuš i pipe imaju kamenac? Evo kako ga se možete riješiti, sa samo tri stvari!

česma
shutterstock
04.05.2022.
u 21:07

Osim što izgleda ružno, može uzrokovati štetu ako se predugo stvrdne, također može i može ograničiti protok vode, te smanjiti učinkovitost vaših slavina i tuševa

Kamenac je problem koji se događa u kupaonicama mnogih kućanstava, a što dulje stoji to ga je teže ukloniti. Kamenac je tvar uglavnom sastavljena od kalcija i magnezija, koja ostaje kada tvrda voda ispari, a najviše se zadržava oko slavina, umivaonika, WC školjke, vrata od tuša, i svugdje gdje je voda. 

Osim što izgleda ružno, može uzrokovati štetu apa nakupljanje kamenca može ograničiti protok vode i smanjiti učinkovitost vaših slavina i tuševa. No, postoji par jednostavnih metoda za uklanjanje kamenca pomoću nekih sastojaka i predmeta koje vjerojatno već imate kod kuće, piše Express.

Koristite sodu bikarbonu

Preporučuje se pomiješati tri žlice sode s jednom žlicom vode. Smjesa bi se trebala oblikovati u otopinu poput paste. Zatim nanesite na područje na kojem je kamenac i ostavite da se osuši. Četkicom obrišite prašinu s tretiranog područja dok se otopina ne počne ljuštiti. Koristeći mokru krpu, posljednji put obrišite područje prije nego što ga osušite krpom.

Koristite limun

Prepolovite limun . Zatim stavite jednu polovicu preko područja na kojemu je kamenac. Na kraj slavine gurnite stranu limuna gdje ste ga razrezali i provjerite je li čvrsto zatvoren oko područja gdje je kamenac. Okrećite limun naprijed-natrag dok se još čvršće ne zakači i pustite da kiseli sok razbije nakupine. Ako čistite veće područje kao što je glava za tuš, koristite više polovica limuna. Tada pričvrstite limun na glavu tuša malom plastičnom vrećicom i gumom, ili prozirnom folijom, i ostavite da odstoji. Nakon nekog vremena maknite limun i obrišite vlažnom krpom. Da biste dobili dodatni sjaj, namočite krpu u preostali limunov sok i obrišite je s tim. Isperite slavinu običnom vodom, a zatim osušite područje.

Koristite krpu od mikrovlakana

Brišite vlagu krpom od mikrovlakana svake večeri ili neposredno nakon upotrebe. Redovito brisanje slavina, spriječit će tvrdu vodu da ostavi zamućene mrlje i mineralne naslage.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije