Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Turski poslodavci žele ulagati u projekte u FBiH

17. prosinca 2015. u 17:34 1 komentara 52 prikaza
cavara Fondacija Marmar

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara primio je izaslanstvo Fondacije Marmara iz Republike Turske, predvođeno predsjednikom Akkanom Suverom.

Na sastanku je razgovarano o daljnjoj suradnji, kao i o mogućnostima unaprjeđenja te suradnje, a članovi izaslanstva su istaknuli veliku zainteresiranost uglednih turskih poslodavaca za ulaganja u projekte u Federaciji BiH, iz oblasti telekomunikacija, energetike, infrastrukture i poljoprivrede.

Tijekom sastanka, Suver je uručio poziv Čavari na 19. Euroazijski ekonomski summit, koji će se održati u Istanbulu od 5. do 7. travnja 2016. godine.   

Čavara je prihvatio poziv za sudjelovanje na 19. Euroazijskom ekonomskom summitu koji svake godine okuplja veliki broj dužnosnika i gospodarstvenika iz brojnih država te izrazio zahvalnost za gostoprimstvo i ugodan boravak u Istanbulu tijekom održavanja 18. Euroazijskog samita.

Također, zahvalio je Fondaciji Marmara na zalaganju za ekonomski razvoj i brži oporavak bh. gospodarstva. Istaknuo je da je, u procesu provođenja reformi, neophodno stvoriti uvjete za rast gospodarstva, čemu uvelike pridonosi i suradnja s Fondacijom Marmara iz Republike Turske, priopćeno je iz Ureda predsjednika Federacije BiH. .