Jubilarna 60. manifestacija

Trodnevni program s nizom predavanja, degustacija, smotri

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
19.09.2015.
u 06:15

Odmah nakon svečanog otvaranja, na trgu će početi tradicionalna smotra folklora

Prema programu koji je prihvatio Organizacijski odbor, tijekom ovogodišnje trodnevne 60. manifestacije "Dani berbe grožđa" predviđeno je održavanje čitavog niza kulturnih, sportskih, zabavnih i drugih događanja. Tako je sinoć (u petak, 18. rujna) u 19 sati u Galeriji Kluba Matice hrvatske u Čitluku otvorena izložba slika akademskog slikara Miroslava Šetke, Brotnjaka koji živi i radi u Zenici. Odmah potom, u 20 sati čitlučki Ogranak MH je u hotelu Brotnjo upriličio predstavljanje knjige prof. Emila Raspudića "Kraljevska gozba".

Danas, u subotu, 20. rujna, u 9 sati u čitlučkoj Gradskoj sportskoj dvorani održat će se Međunarodni karate turnir "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015.", a večeras u 19 sati u glasovitim Podrumima "Andrija" u Paoči više stručnih predavanja o vinogradarstvu i vinarstvu održat će stručnjaci Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Mostaru doc. dr. sc. Perica Bulić, prof. dr. sc. Ivan Ostojić i doc. dr. sc. Tihomir Prusina.

Najsvečanije u nedjelju

Ipak, najsvečanije će biti u nedjelju, 20. rujna, kada će se održati čitav niz sportskih, kulturnih i zabavnih događaja. Naime, sutra u 15 sati na Gradskom stadionu Bare održat će se tradicionalni Deseti međunarodni atletski miting "Dani berbe grožđa - Memorijal Bože Gagro 2015.". Odmah potom, u 18 sati svi sudionici manifestacije u svečanom mimohodu krenut će od nove zgrade Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića do Broćanskog trga gdje će se u 18.30 sati upriličiti svečanost otvaranja jubilarne 60. turističko-kulturno-gospodarstvene manifestacije "Dani berbe grožđa - Brotnjo 2015.". Kako je najavljeno, manifestaciju će otvoriti predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović koji je i generalni pokrovitelj te jubilarne priredbe.

Smotra folklora

Odmah nakon svečanog otvaranja, na Broćanskom trgu će početi tradicionalna smotra folklora i ostalih oblika izvornog pučkog stvaralaštva, kojoj će, kao i svake godine, nazočiti veliko mnoštvo znatiželjnika iz čitlučke i susjednih hercegovačkih općina. U programu će nastupiti brojna kulturno-umjetnička društva, folklorne, plesne i pjevačke skupine i pojedinci iz Bosne i Hercegovine, Dalmacije i Slavonije, zatim pjevači, humoristi i zabavljači, izvođači gange i bećarca, diplari, guslači i ostali ljubitelji i poznavatelji izvornog pučkog stvaralaštva. Svi će se oni na Broćanskom trgu u središtu Čitluka Brotnjacima i njihovim gostima predstavljati izvođenjem drevnih običaja svojih krajeva, uglavnom posvećenih grožđu, moštu i mladom vinu u čast. Te večeri u 21 sat na prostranom Broćanskom trgu u središtu Čitluka završni cjelovečernji koncert nazočnima će održati poznata rock grupa Opća opasnost.

Prigodna degustacija

Valja naglasiti da će u nedjelju, 20. rujna, na Broćanskom trgu u Čitluku svi posjetitelji ovogodišnjih čitlučkih "Dana berbe grožđa" imati prigodu besplatno i u neograničenim količinama kušati autohtone sorte grožđa žilavku i blatinu te istoimena vrhunska vina brojnih broćanskih vinara, uz jedini uvjet da kupe prekrasnu čašu s obilježjem 60. dana berbe grožđa. Uz to, svi koji žele, moći će se sladiti jelima s roštilja i ostalim hercegovačkim specijalitetima što će ih za njih pripremiti članovi Udruge vinogradara i vinara Hercegovine, vlasnici čitlučke mesne industrije, gospodarstvenici, Općina Čitluk i brojni sponzori.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?