OSIJEK

Tri učenice iz Čitluka predstavile kulturnu baštinu svog zavičaja

storyeditor/2023-12-13/ucenice.jpeg
14.12.2023.
u 17:58

Učenice OŠ fra Didaka Buntića s mentoricom Jasnom Ćorić predstavile su se na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije u Osijeku

Tri učenice OŠ fra Didaka Buntića: Ema Nižić, Lucija Musa i Ana Musa (natjecateljski tim "Modraš") s mentoricom Jasnom Ćorić predstavile su se na Milenijskom natjecanju iz kreativne industrije na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Natjecanje je imalo četiri teme: "Glagoljica", "Mitologija", "Put svile" i "Vodik". Učenice su se predstavile temom "Glagoljica", i to idejnim rješenjem u obliku dokumentarnog filma "Potraga za Humačkom pločom", u čijem je stvaranju sudjelovala sekcija "Glagoljaši" ove škole uz potporu El Arte studija. Članice sekcije "Glagoljaši" razvile su ovom izvannastavnom aktivnošću nove vještine, kreativan pristup i kritičko razmišljanje – vještine poželjne u suvremenom vremenu. Glagoljica je jedna od temeljnih oznaka hrvatskoga kulturnog identiteta te time posjeduje kulturni, gospodarski, turistički i izvozni potencijal. Tim Modraš, prema komentaru prosudbenog povjerenstva, u potpunosti je odgovorio na pitanje "Kako osvajati glagoljicom u novom mileniju?" Među 132 natjecateljska tima predstavile su svoj zavičaj, kulturnu baštinu i vrijedni jezični spomenik – Humačku ploču, koju su Ema, Lucija i Ana prezentirale kao budući veliki turistički, gospodarski i izvozni potencijal. - Ovo je već drugo predstavljanje škole zaredom na velikom međunarodnom natjecanju. Nadamo se kako će se ova tradicija nastaviti i u budućnosti jer učenicima moramo dopustiti idejnost i kreativnost kojom će osvajati svijet - priopćeno je iz Osnovne škole fra Didaka Buntića.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?