Običaji

Tradicionalna tucijada u Breškama kod Tuzle: Miroslav Mrkonjić imao najtvrđe jaje

dasf
27.03.2016.
u 15:48

U organizaciji Udruženja "Društvo Breščana" danas je u Domu kulture u Breškama kod Tuzle upriličena tradicionalna proslava najvećeg katoličkog blagdana Uskrsa

Tom prilikom, pored bogatog kulturno-zabavnog programa održan je i izbor najljepšeg i najtvrđeg jajeta. U tradicionalnoj tucijadi učestvovalo je 30 natjecatelja, a pobjedu je odnio Miroslav Mrkonjić iz Obodnice kod Tuzle. U konkurenciji od 15 sudionika, pobjeda u izboru za najljepše jaje pripala je Toniju Livaji iz Austrije, koji s obitelji blagdansko vrijeme provodi u Breškama. Članovi ovog udruženja proteklih 15 dana aktivno su radili na pripremi proslave najvećeg katoličkog blagdana. "U proteklih 15 dana održana je kreativna radionica u kojoj je sudjelovalo 15 mladih članova udruženja. Izrađeno je više od 200 uskršnjih korpica, a obojali smo više od 600 jaja. Jedan dio je podijeljen posjetiteljima manifestacije, a ostatak ćemo u sljedećim danima uručiti korsnicima Doma umirovljenika u Tuzli i učenicima Osnovne škole Breške", kazala je predsjednica Udruženja "Društvo Breščana" Svjetlana Nikolić. Breščani, ali i drugi katolički vjernici koji su u ovaj kraj došli na uskršnju misu i tradicionalnu manifestaciju imali su priliku provesti ugodno vrijeme koje je obilježeno natjecanjem, izvornim pjesmama, ali i druženjem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije