Ova torta od jagoda se brzo i jednostavno napravi, a okus će oduševiti sve.
Sastojci
Biskvit
5 jaja
180 g šećera
5 žlica vode
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
Dodatno
500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda
2 žlice šećera
Priprema
1. Napravite smjesu za biskvit
Jaja miksajte sa šećerom da nastane pjenasta i svijetla smjesa. Dodajte vodu, glatko brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte da nestanu eventualne grudice, piše Index.hr.
2. Ispecite ga, ohladite, prerežite
Okrugli kalup za tortu premažite s malo ulja ili maslaca i obložite papirom za pečenje.
Izlijte smjesu, poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečeni biskvit ohladite i prerežite na pola da dobijete dva tanja biskvita.
3. Pripremite jagode, istucite slatko vrhnje
Polovicu jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte sa šećerom. Drugu polovicu narežite na pola, one će ići na vrh torte.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag.
4. Složite tortu
Prvi dio biskvita prelijte s malo soka koje su pustile jagode. Premažite s polovicom tučenog slatkog vrhnja i stavite jagode koje ste pomiješali sa šećerom.
Poklopite drugom polovicom biskvita pa premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja. Ukrasite s jagodama koje ste prerezali na pola.
Ohladite prije rezanja, bit će dovoljno i sat vremena, čisto da se šlag malo stisne i biskvit natopi sokom od jagoda.