odličan desert

Torta od jagoda: Jednostavna i brzo gotova, svatko će je znati napraviti

ilustracija
12.05.2023.
u 08:25

Ova torta od jagoda se brzo i jednostavno napravi, a okus će oduševiti sve. 

Sastojci

Biskvit

5 jaja
180 g šećera
5 žlica vode
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo

Dodatno

500 ml slatkog vrhnja
500 g jagoda
2 žlice šećera


Priprema

1. Napravite smjesu za biskvit
Jaja miksajte sa šećerom da nastane pjenasta i svijetla smjesa. Dodajte vodu, glatko brašno i prašak za pecivo. Izmiksajte da nestanu eventualne grudice, piše Index.hr

2. Ispecite ga, ohladite, prerežite
Okrugli kalup za tortu premažite s malo ulja ili maslaca i obložite papirom za pečenje.
Izlijte smjesu, poravnajte i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva 20 minuta.
Pečeni biskvit ohladite i prerežite na pola da dobijete dva tanja biskvita.

3. Pripremite jagode, istucite slatko vrhnje
Polovicu jagoda narežite na četvrtine i pomiješajte sa šećerom. Drugu polovicu narežite na pola, one će ići na vrh torte.
Slatko vrhnje izmiksajte u šlag.

4. Složite tortu
Prvi dio biskvita prelijte s malo soka koje su pustile jagode. Premažite s polovicom tučenog slatkog vrhnja i stavite jagode koje ste pomiješali sa šećerom.
Poklopite drugom polovicom biskvita pa premažite ostatkom tučenog slatkog vrhnja. Ukrasite s jagodama koje ste prerezali na pola.

Ohladite prije rezanja, bit će dovoljno i sat vremena, čisto da se šlag malo stisne i biskvit natopi sokom od jagoda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja

Pretplata