ekskluzivno doznajemo

Napad u Mostaru, u tunelu Salakovac ispred vozila generala Ante Jeleča eksplodirala naprava. Policija privela osumnjičene

jeleč
Foto: Vecernji.ba/mod.gov.ba
1/6
20.11.2015.
u 21:10

U tunelu Salakovac kod Mostara dogodila se eksplozija oko 21 sat, doznaje Večernji list. Riječ je o terorizmu. Naprava je eksplodirala ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH. General Anto Jeleč potvrdio je za Večernji list BiH: Dogodila se alsplozija u tunelu Salakovac. Ja sam prošao kroz dim i nakon toga sam sve prijavio policiji. Navodno postoji oštećenje u tunelu. Ja nisam ozlijeđen niti je pričeinjena šteta na vozilu, kazao je u izjavi za Večernji list BiH general Anto Jeleč. Napadač je priveden, ispituju ga tužiteljica i istražitelji u MUP-u HNŽ-a.

U tunelu Salakovac kod Mostara sinoć je eksplodirala eksplozivna naprava, doznaje Večernji list. Policija je odmah izašla na lice mjeta. Tunel je bio zatvoren, a šire područje blokirano. Prema našim saznanjima ne isključuje se ni da je u pitanju terorizam. Eksploziv je kao doznajemo bačen iz automobila, čula se i eksplozija...

NOVO

Tužitelji su na licu mjesta. Naprava koja je bačena iz automobila je kako doznajemo eksplodirala. Nitko nije ozlijeđen.

Policija ima opis automobila iz kojeg je bačen eksploziv...

NOVO

Doznaje se kako je naprava eksplodirala ispred vozila generala Ante Jeleča, načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH. Nakon napada na vojnike u Sarajevu, gdje su dvojica ubijena, a jedna ranjen, ovo je novi napad na vojsku. Sada na najviše rangiranog generala u bh. vojsci

NOVO

General Jeleč kako se doznaje nije ozlijeđen... Policija radi očevid i prikuplja sve informacije, paralelno traje potraga za napadačima.

NOVO

Tunel je otvoren, kako javlja naš novinar još je policija na licu mjesta. Radi se istraga.

NOVO

O događaju u Mostaru obavješteno je Ministarstvo obrane BiH i u kontaktu su s MUP-om Hercegovačko-neretvanske županije.

NOVO

Prema našima saznanjima general Anto Jeleč se vraćao iz Sarajeva kući u Mostar.

NOVO

 General Anto Jeleč potvrdio je za Večernji list BiH: Dogodila se alsplozija u tunelu Salakovac. Ja sam prošao kroz dim i nakon toga sam sve prijavio policiji. Navodno postoji oštećenje u tunelu. Ja nisam ozlijeđen niti je pričeinjena šteta na vozilu, kazao je u izjavi za Večernji list BiH general Anto Jeleč.

NOVO

Osoba za koju se sumnja da je napadač je priveden policiji. Trenutno ga tužiteljica i istražitelji ispituju, doznaje Večernji list BiH.

NOVO

Kako doznaje Večernji list BiH istražitelji sumnaju da je riječ o gospodarskom eksplozivu ili pak veći topovski udar. Eksplozija je ostavila kako nam je izvor kazao - papirnatog traga

-General Jeleč upoznao o onom što se dogodilo kada je s vozilom prolazio kroz tunel Salakovac. Rekao mi je da je čuo zvuk nalik na eksploziju i da je vozilo u kojem se nalzio prošlo kroz dim, ali da nitko od njih nije stradao, te da je o svemu obavijestio policiju, izjavila je za Hrvatski Medijski Servis ministrica obrane BiH Marina Pendeš. Ona je rekla kako je sada na policiji i sigurnosnim službama da otkriju o čemu se radi.

-Simtomatično je da je do eksplozije došlo u trenutku kada je generalovo vozilo prolazilo kroz tunel. To može biti slučajno, ali nisam baš sigurna da je to slučajno. U svakom slučaju postoje službe koje to trebaju utvrditi. Ne bih željela ništa dalje komentirati,kazala je ministrica Pendeš za HMS. Upitana ima li indicija da je riječ o terorističkom napadu, odnosno pokušaju atentata na načelnika Zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH ministrica Pendeš je kratko odgovorila: Ne bi valjalo da se ispostavi da je ovoo teroristički napad. Ne želim ništa komentirati dok se ne završi istraga”.

Policija je privela osobe iz vozila iz kojeg je bačeno eksplozivno sredstvo ispred vozila generala Jeleča i oni se ispituju, potvrdio je zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić.

-U razgovoru s policijskim dužnosnicima insistirao sam da se cijeli slučaj detaljno istraži budući se radi o bacanju eksplozivnog sredstva ispred vozila načelnika zajedničkog stožera Oružanih snaga BiH, kazao je Krešić za HMS.

Kako doznajemo, policija je privela tri osobe koje se saslušavaju zbog sumnje da su povezane s napadom. 

U jednom trenutku vozilo je u tunelu preteklo vozilo generala Jeleča i nakon toga bacilo eksplozivnu napravu, doznajemo detalje opisa napada.

Ispituju se osumnjičeni za napad. Izjavu u Tužiteljstvu BiH dao je i general Ante Jeleč opisavši detalje svega što se dogodilo u tunelu Salakovac.

Saslušavaju se tri osobe za koje se sumnja da su povezane s napadom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije