Isprobajte ovaj Tart s višnjama, kolač koji je dosta osvježavajući za ove ljetne dane.
Sastojci
Tjesto:
300 g brašna
20 g šećera
180 g maslaca
6 velikih kašika hladne vode (60 ml)
1/2 male Prašak za pecivo
Za preko:
1 kg višnji
125 g šećera
50 g smeđeg šećera
sok 1 limuna
5 velikih kasika gustina
Priprema
1. Sve sastojke sjediniti i fino umjesiti da se dobije glatko tjesto. Ostaviti kratko na hladno dok ne pripremite višnja smjesu, piše Coolinarika.
2. Višnjama odstraniti košpice pa ih zajedno sa svim sastojcima sjediniti i dobro izmješati.
3. Od tjesta malo odvojiti i ostaviti na stranu za preko. Razviti sad veći dio i obložiti time kalup 30 cm tako da i rubovi budu obloženi sa tjestom.
4. Preko raspodjeliti višnja smjesu. Ostalo tjesto razviti i vaditi oblike po želji i preko ukrasiti.
5. Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta. Služiti uz vanila sos.