RECEPT

Tart s višnjama: Sočan i preukusan

coolinarika
05.07.2022.
u 08:38

Isprobajte ovaj Tart s višnjama, kolač koji je dosta osvježavajući za ove ljetne dane.

Sastojci

Tjesto:

300 g brašna
20 g šećera
180 g maslaca
6 velikih kašika hladne vode (60 ml)
1/2 male Prašak za pecivo 

Za preko:
1 kg višnji
125 g šećera
50 g smeđeg šećera
sok 1 limuna
5 velikih kasika gustina

Priprema

1. Sve sastojke sjediniti i fino umjesiti da se dobije glatko tjesto. Ostaviti kratko na hladno dok ne pripremite višnja smjesu, piše Coolinarika.

2. Višnjama odstraniti košpice pa ih zajedno sa svim sastojcima sjediniti i dobro izmješati.

3. Od tjesta malo odvojiti i ostaviti na stranu za preko. Razviti sad veći dio i obložiti time kalup 30 cm tako da i rubovi budu obloženi sa tjestom. 

4. Preko raspodjeliti višnja smjesu. Ostalo tjesto razviti i vaditi oblike po želji i preko ukrasiti. 

5. Peći na 190 stupnjeva 35-40 minuta. Služiti uz vanila sos. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?