Nicola Minasi

Talijanska poduzeća i poslovni predstavnici predstavljaju vrijedan segment ekonomije

Klix
16.11.2018.
u 18:19

Veleposlanik Italije u BiH Nicola Minasi izjavio je danas da je izuzetno sretan što je prošli tjedan otvorio "Poslovni forum Italija - Bosna i Hercegovina", važnu priliku za okupljanje talijanskih poduzeća, političara, stručnjaka i predstavnika lokalnih vlasti, kako bi zajedno razgovarali o tome kako potaknuti rast i postići uspjeh u BiH.

Dodao je da je prisutnost talijanskih poduzeća u bh. ekonomiji prilično relevantna, budući da je njegova zemlja drugi trgovinski partner BiH s 1,5 milijardi eura razmjene, da  talijanska poduzeća direktno zapošljavaju više od 10.000 ljudi u svim sektorima, a da talijanske banke pokrivaju oko trećinu bankarskog tržišta u zemlji.

- Dakle, talijanska poduzeća i poslovni predstavnici predstavljaju vrijedan segment ekonomije, a njihovi uvidi u problematiku i prijedlozi mogu biti vrlo korisni za poboljšanje općih poslovnih prilika. Imajući to na umu, ovi su susreti, uz pomoć brojnih gostiju iz Italije i BiH, identificirali neka ključna područja za moguća poboljšanja - rekao je Minasi.

Naveo je da se nada da će ti prijedlozi moći biti tema razgovora kod formiranja novih vlasti na svim razinama i biti inspiracija za reforme koje su BiH hitno potrebne. 

Minasi je precizirao da su iz tih nedavnih susreta i razgovora proizašli  sljedeći prijedlozi: dublji dijalog između poduzeća i institucija, bolja povezanost obrazovnog sektora i sfere zapošljavanja, modernizacija infrastrukture, liberalizacija i otvaranje tržišta, te stimulacija poduzetništva mladih, priopćeno je iz Veleposlanstva Italije u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije