MOSTAR

Svečanom akademijom obilježeno 50 godina osnutka Gimnazije fra Grge Martića

25.05.2024.
u 09:14

Svečanom akademijom i izložbom fotografija Gimnazija fra Grge Martića Mostar u petak je u Galeriji kraljice Katarine Kosača obilježila Dan škole i 50 godina rada.

Tom je prigodom ugostila uvažene predstavnike Grada kao osnivača škole, izaslanike Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Zavoda za školstvo Mostar, predstavnike vjerske zajednice i društvenoga života, ravnatelje, djelatnike i učenike.

U programu su nastupili sadašnji i bivši učenici, čime se potvrdilo neraskidivo zajedništvo i snaga koji su zaglavni kamen i temelj budućnosti škole. Tako su, između ostalog, glazbenom rekonstrukcijom minuloga vremena, aranžmanom pjesama iz različitih dekada proteklih 50 godina probudili nostalgiju i podsjetili na iskustvo životnoga putovanja na kojemu su kao pojedinci i kao zajednica izgrađivali bolji svijet, naveli su organizatori.

Uime domaćina skupu se prigodnim riječima obratila ravnateljica Zdenka Leženić iznijevši vremeplov rada škole, a pozdravni govor uputio je i načelnik Odjela za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić.

Istaknuto je kako je afirmativnim i konstruktivnim odnosom prema svim sudionicima odgojno-obrazovnoga procesa, primjenom suvremenih metoda rada, kao i suradnjom s društvenom zajednicom, Gimnazija fra Grge Martića Mostar iz godine u godinu ostvarivala svoje ciljeve, kako na odgojno-obrazovnom planu, tako i u unaprjeđenju cjelokupne društvene zajednice čiji je važan čimbenik punih 50 godina svoga postojanja.

Predsjednik Školskog odbora Danijel Vidović obratio se nazočnima i svim dosadašnjim ravnateljima gimnazije dodijelio zahvalnice za predan rad i doprinos.

Svečanost je završila izložbom fotografija koja vodi na putovanje kroz povijest i najzornije svjedoči o pedesetogodišnjem zajedničkom iskustvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije