Dom naroda Parlamenta BiH

Sutra o plaćama i naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama

Dom naroda
19.03.2017.
u 15:03

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za sutra trebao razmatrati principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužiteljskim institucijama na razini BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Predloženim izmjenama i dopunama uvode se naknade za prijevoz, topli obrok, smještaj i odvojeni život za suce i tužitelje, te određene kategorije stručnog osoblja u pravosudnim institucijama na razini BiH, utvrđene Zakonom o plaćama i naknadama u institucijama BiH i odgovarajućim podzakonskim aktima.

Istovremeno se ujednačavaju naknade za regres, koje se sada definiraju na istovjetan način u institucijama BiH.

Izaslanici bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o međunarodnom i međuentitetskom cestovnom prijevozu, koji je predložilo Vijeće ministara BiH.

Utvrđeni Prijedlog izmjena i dopuna Zakona tretira i problem nelegalnog prijevoza putnika u međunarodnom prometu, uzimajući u obzir poteškoće s kojima se susreću tijela nadležna za inspekcijske poslove kada je u pitanju dokazivanje prekršaja i pokretanje odgovarajućih postupaka.

Također, ovim zakonom vrši se usklađivanje zakonodavstva BiH s propisima Europske unije iz ove oblasti.

Stanje i prespektive u sektoru poljoprivrede u BiH, jedna je od tema o kojoj će raspravljati izaslanici u Domu naroda državnog parlamenta, a pred izaslanicima bi se trebali naći i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Upravljanje grantovima u institucijama“, kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: “Planiranje proračunskih rashoda u institucijama BiH“, koje je pripremio Ured za reviziju institucija BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?