Crnalić:

Sud BiH odbio žalbu na određivanje pritvora Radončiću

Fahrudin Radončić
18.03.2016.
u 20:31

Krivično vijeće Suda BiH odbilo je žalbu odvjetničkog  tima predsjednika Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudina Radončića na određivanje mjere pritvora koja može trajati do dvije godine ili do nove odluke suda, izjavio je Srni jedan od Radončićevih odvjetnika Asim Crnalić.

Radončić je optužen za ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Na nedavnom ročištu on se izjasnio da nije kriv za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Krivicu su na ranijem ročištu negirali i ostali optuženi u ovom predmetu Bakir Dautbašić, Bilsena Šahman i Zijad Hadžijahić. Protiv njih je 15. veljače potvrđena optužnica.

Oni su, prema optužnici, dogovaranjem i međusobno povezanim radnjama počinili kaznena djela udruživanje radi činjenja kaznenih djela, ometanje rada pravosuđa i davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

Svi optuženi, osim Radončića, brane se sa slobode. Radončiću je, nakon što je prekršio mjere zabrane koje mu je izrekao Sud BiH, na prijedlog Tužiteljstva BiH ponovno određen pritvor.

Pritvor mu je određen jer je prekršio mjere zabrane - napuštanje mjesta boravišta, kućnog pritvora i kontaktiranje sa medijima. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije