nakon presude

Subašić: Sada imamo zeleno svjetlo da tužimo RS i Srbiju

22.11.2017.
u 14:17

Predsjednica Udruženja "Majke enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić kazala je za N1 da bi bila zadovoljna presudom samo ukoliko bi Mladić bio osuđen i za genocid u drugim općinama.

"Žrtva nikad ne može biti zadovoljna, bila bih zadovoljna da se presudilo i za druge općine. Gdje god je došla njegova čizma, učinjen je genocid. Tužba i ovo što je bilo je slično Karadžićevoj, samo što je Karadžić dobio 40, a ovaj doživotno. Mi majke sada imamo zeleno svjetlo da tužimo Srbiju i RS. Nadam se da će živjeti dugo da dočeka drugostupanjsku presudu i da Bog da mu svaku noć na san dolazila sva nevina ubijena djeca. Sud je davno prestao s optužnicama, a mora se završiti nekoliko slučajeva", kazala je Subašić.

Kratko je dodala da sada njezino udruženje može tužiti Srbiju i RS.

"Tribunal je formiran zbog nas i mi ćemo u Srebrenici graditi dva stupa: Stup srama i Stup časti. Neki suci su se već izdvojili da idu na Stup srama", kazala je ona.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?