nakon presude

Subašić: Da su Karadžiću oduzeli 100 života, to ne može zadovoljiti pravdu

20.03.2019.
u 17:56

Predsjednica Udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" Munira Subašić, koja je u Haagu nazočila izricanju pravomoćne presude bivšem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, kazala je da je doživotna kaznu zatvora za tog zločinca vrlo važna.

- Žrtve nikada ne mogu biti zadovoljne. Da ima 100 života i da su mu oduzeli 100 života to ne može zadovoljiti pravdu i ne može se mjeriti s nanesenom boli - dodala je Subašić u izjavi za N1.

Mišljenja je da ovakva presuda znači i poruku mladim generacijama da se ne isplati biti zločinac, ali je to značajno i zbog činjenice da je Karadžić bio vrhovni komandant koji je naređivao.

Za nju se greška Tribunala u Haagu ogleda u tome što mu nije presuđeno za genocid u ostalih sedam općina Bosne i Hercegovine, ali je izrazila nadu da će to biti ispravljeno u pravomoćnoj presudi nekadašnjem komandantu Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću.

Ovaj događaj nazvala je povjesnim, ali se i danas, kaže, gledajući ga u oči, zapitala šta ga je navelo da počini sve te stravične zločine i osjeća toliku mržnju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?