Razgovor s dobitnicima Dekanove nagrade

Studenti: Budite uporni, odricanje je nešto kroz što svi moramo proći, ali sve se na kraju isplati

24.02.2017.
u 09:00

Iza predstavnika svih fakulteta Sveučilišta koji budu nazočni na dodjelama pod reflektorima Kosače krije se dosta odricanja, vremena i požrtvovnosti. Sve u svemu, nije lako postići ovakav rezultat, kazao je student šeste godine Medicinskog fakulteta koji je dobitnik četvrte za redom Dekanove nagrade.

Pokazatelj uspjeha

Nagrada je pokazatelj uspjeha, ali i jedno od najvećih priznanja koje student jedne akademske ustanove može dobiti. Razgovarali smo s nekoliko dobitnika ovog priznanja, opisali su nam kakav je osjećaj biti dobitnik, kako su se odlučili za studij koji su upisali te kako bi ocijenili mostarsko Sveučilište. - Kad sam doznala da ću dobiti Dekanovu nagradu, prvi osjećaj bio je uzbuđenje, a kada je uzbuđenje popustilo, shvatila sam da je to zapravo veliko priznanje. Shvatiš da su se sve one pročitane knjige te sudjelovanja i aktivnosti na predavanjima isplatili, kazala je Marica Ćavara, studentica novinarstva na Filozofskom fakultetu. Dobitnik ovog priznanja na Filozofskom fakultetu je i Krešimir Ćavar, student informacijskih znanosti. - Nagrada je rezultat kontinuiranog rada, odricanja i zalaganja.

Jedan autor kaže: “Znanje se množi samo dijeljenjem”, kazao je Krešimir. Marino Jurišić, student Građevinskog fakulteta, dobitnik je triju Dekanovih i dviju Rektorovih nagrada.

- Prije nego što nešto uradite čini se jako teško, pa nekada i nemoguće, za postići. Onda počnete raditi i istraživati te na kraju kada završite obogaćeni ste novim znanjem i iskustvom, a ono što se nekada činilo teško postaje jednostavno, kazao je Marino govoreći kako doći do cilja. Pitali smo ih zašto su se odlučili baš za ovaj studij.

- Dugo nisam znala što želim studirati, a onda sam shvatila da novinarstvo uključuje sve ono što me zanima, komunikaciju s ljudima, konstantno kretanje..., prepričava nam Marica. Na ovo pitanje Krešimir je kazao kako se za studij informacijskih znanosti odlučio kada je, kako kaže, stručno osoblje Filozofskog fakulteta došlo u posjet Srednjoj školi u Jajcu, koju je tada pohađao, te dodaje kako se odmah zainteresirao za ovaj smjer, upisao ga i, evo, vidljivi su i prvi rezultati.

Marino s Građevinskog fakulteta podijelio je s nama zašto baš građevina. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?