Nakon posljednjeg potresa

Stručnjaci područje Hercegovine svrstavaju među najrizičnija

iStock
15.06.2017.
u 07:00

Noć s utorka na srijedu za mnoge je Hercegovce bila besana. Oko 00.30, kad su mnogi već bili duboko u snovima, Hercegovinu je uzdrmao potres jačine 4,1 stupanj po Richteru. To samo potvrđuje riječi stručnjaka koji su najavili mogućnost jačih potresa, osobito u istočnoj i zapadnoj Hercegovini, piše Večernji list BiH.

Rusmir Gorušanin, stručni suradnik u Centru za seizmologiju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, nedavno je o tome govorio, istaknuvši kako godišnje bude zabilježeno stotinjak potresa slabijeg i jačeg intenziteta u BiH. Nakon ovog potresa ekipa Večernjega lista razgovarala je s profesorom Zoranom Zadrom koji pomno prati vremenske, ali i seizmološke aktivnosti.
- Što se tiče potresa, oni su nepredvidiva pojava, bez obzira na to što u posljednje vrijeme imamo dosta suvremenu i razvijenu tehnologiju. Međutim, prema procjenama rizika hoće li se u dogledno vrijeme dogoditi potres...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije