bivši predsjednik Hrvatske

Stjepan Mesić odbio biti počasni građanin Sarajeva

Stjepan Mesić
Goran Stanzl/ PIXSELL
27.02.2018.
u 16:32

Stjepan Mesić, bivši predsjednik Hrvatske, odbio je biti počasni građanin Sarajeva, titulu koju dodjeljuje Gradska uprava Grada Sarajeva. Ovu informaciju za N1 je potvrdio i sam Mesić.

Prije dva tjedna za ovu nagradu je bio kandidiran turski književnik i dobitnik Nobelove nagrade Orhan Pamuk. Povjerenstvo za izbor i imenovanja Gradskog vijeća, koju čini sedam članova, prvobitno je bila “sedam na prema nula” za Pamuka kao počasnog građanina Sarajeva.

U međuvremenu četiri člana su promijenila mišljenje zbog, kako je navedeno, nedostatka elemenata za dodjelu nagrade nakon čega su mediji prenijeli da je umjesto Orhana za ovu nagradu kandidiran Stjepan Mesić.

"Odlučili su kako priznanje umjesto Pamuku treba dati (Stjepanu) Mesiću", pojasnio je Hini vlasnik Baybooka Damir Uzunović koji sumnja da je u pozadini cijele priče politika odnosno dodvoravanje vladajuće bošnjačke stranke Turskoj odnosno režimu Recepa Tayyipa Erdogana, navela je nedavno Hrvatska izvještajna novinska agencija (HINA).

Međutim, kako nam je naveo Mesić, bivšem predsjedniku Hrvatske se nitko iz Gradske uprave Grada Sarajeva nije javio u vezi kandidiranja, a nakon što je iz medija saznao za navodnu kandidaturu, odlučio se gradskim vlastima obratiti pismom u kojem je napisao da zbog cijelog slučaja sa Orhanom Pamukom ne želi biti počasni građanin Sarajeva.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije