potraga za prevaranticom

Starica zbog priče o crnoj magiji, ostala bez 15.000 KM

08.09.2015.
u 06:30

Trudnica tražila čašu vode od Banjolučanke Božice Zarić pa je pokrala

Šezdesetdevetogodišnja Božica Zarić iz Banje Luke je bila žrtva podmukle prijevare. Na vrata joj je pozvonila mlada žena, naizgled trudnica, zamolivši za čašu vode, pišer Večernji list.

Božica je u stanu bila sa susjedom i nijedna nije posumnjala što im se sprema. Dobro pripremljena prevarantica bila je upoznata s Božicinom obiteljskom situacijom.

Znala je da joj je sin poginuo, a rekla joj je da će joj za 15 dana stradati i drugi ako je ne oslobodi crne magije. I to besplatno.

Samo htjela

- Nije mi tražila novac za sebe, nego joj je novac trebao da ona nešto čara. Vikala je: 'Samo što više novca iznosi za Romea'. Ništa sebi, kaže, neće uzeti, samo kavu. I opet se počela hvatati za trbuh: 'Ovoga mi djeteta', priča Božica za ATV. Puna tri sata trajao je ritual koji je prevarantica izvodila. Tražila je kavu, šećer, svijeće.

Tjerala je Božicu da nekoliko puta prebroji novac. Preturila je cijelu kuću. Znala je da Božica ima i marke i dolare, iako, kaže nesretna žena, nikome o novcu nije ni pričala. Susjeda ju je ispratila na vrata da bi nedugo potom shvatila da novca nema.

- Ja sam odmah pozvala policiju. Inspektorica je uzela moju izjavu i broj koji mi je nepozvana gošća ostavila na mobitelu. Ispostavilo se da taj broj uopće ne postoji - priča potreseno starica.

Susjeda je prepoznala

Susjeda, također, šokirana priča kako ih je žena potpuno zbunila. Sada priznaje da je trebalo posumnjati u njene namjere. Božica, kaže, živi na 11. katu i čudno je zašto bi trudnica po čašu vode išla čak tamo. Kradljivica je iskoristila trenutak nepažnje i s 15.000 maraka se spustila dizalom, a ispred zgrade ju je najvjerojatnije čekao automobil. Božicina susjeda bila je na informativnom razgovoru u policiji. Tvrdi da je ženu prepoznala na jednoj od fotografija koje su joj policajci pokazali. Božica je, priča, skupljala novac za nadgrobni spomenik. Bolesna je, stara i kaže da se htjela osigurati. S obzirom da je susjeda prevaranticu prepoznala na fotografiji u policiji, strahuju da joj ovo nije prva krađa. Apeliraju na građane, osobito umirovljenike koji žive sami da paze koga puštaju u kuću.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije