Žepče bilo domaćin II. Međunarodnog oldtimer susreta

Stari limeni "ljepotani i ljepotice" plijenili pozornost prolaznika

storyeditor/2023-07-04/oldtimeri.jpg
05.07.2023.
u 16:21

Žepče je početkom srpnja bilo domaćin II. međunarodnog oldtimer susreta, dvodnevne manifestacije koja je okupila ljubitelje starih automobila iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Žepačko ljeto

Organizator ovoga susreta je Oldtimer klub Žepče 1458. uz tehničku suorganizaciju Javne ustanove "Dom kulture" Žepče i pod pokroviteljstvom Općine Žepče te je sastavni dio kulturno-zabavne manifestacije "Žepačko ljeto 2023.". Svečanost otvorenja upriličena je na platou Doma kulture, gdje su se sudionicima i posjetiteljima obratili općinski načelnik Mato Zovko i ravnatelj Doma kulture Miroslav Ilić.

- Ovo je već drugi po redu Međunarodni oldtimer susret u Žepču. Ono što moram napomenuti je da su nam se dogodile dvije tužne stvari - prva da nam je, nakon formiranja Oldtimer kluba Žepče 1458., preminuo dopredsjednik kluba Anto Mrkonjić, a nakon organizacije I. Međunarodnog susreta oldtimera, preminuo nam je i predsjednik kluba Nezir Maglić. Vječna im hvala i slava te nastavljamo tamo gdje su oni stali. Izrazito smo ponosni što imamo priliku u Žepču organizirati jedan ovakav susret po kojem smo jedinstveni u Zeničko-dobojskoj županiji - poručio je ravnatelj Doma kulture Miroslav Ilić i uputio zahvale svima koji su na bilo koji način podržali i potpomogli realizaciju Oldtimer susreta u Žepču.

Nezir i Anto

Riječi zahvale organizatorima i prvenstveno sudionicima, tj. vlasnicima starih automobila uputio je i Općinski načelnik: - Dragi posjetitelji, dragi gosti, dragi izlagači, svima vama koji dolazite iz udaljenijih mjesta želim toplu dobrodošlicu u naše Žepče i želim da se osjećate kao kući. Hvala vam što ste izdvojili svoje vrijeme i došli u našu općinu da uveličate našu izložbu, a uvjeren sam da će i naš Oldtimer klub Žepče 1458. znati to cijeniti i uzvratiti vam istom mjerom te posjetiti vaše izložbe. Nažalost, s nama više nisu Nezir i Anto, a ja im s ovog mjesta zahvaljujem na svemu što su učinili, od ideje, pripreme i osnivanja kluba starih automobila u Žepču do toga da mi danas imamo II. Međunarodni oldtimer susret i nadam se da će ih biti još mnogo. Najveća hvala ide vama izlagačima, vlasnicima automobila bez kojih ovaj susret u općini Žepče ne bi bio moguć. Hvala vam što dolazite na naš susret i molim vas da sve ono što je dobro kod nas prenesete drugima, a ono što nije, da kažete nama kako bismo to što prije popravili - kazao je Mato Zovko svima zaželjevši im ugodan boravak u Žepču.

Brojne "stare ljepotice i ljepotani" sudjelovali su na II. Međunarodnom oldtimer susretu u Žepču s 31 gostujućom posadom te desetak domaćih ljubitelja starih automobila. Branko Kapetanović iz Ferićanaca kod Našica (RH), član Oldtimer kluba Osijek, vlasnik je najstarijeg automobila na izložbi - Austina 10 iz 1946. godine, vozila koje je bilo u proizvodnji od 1930. do 1947. godine, a koje je u njegovu vlasništvu već osam godina i koje je dovezao iz Nizozemske.

Povorka kroz grad

Stari limeni ljepotani zatim su prodefilirali kroz grad praćeni pogledima zainteresiranih prolaznika. Uz tradicionalnu povorku, isti dan održan je i test spretnosti kod Kulturno-športskog centra u kojem su se okušali sudionici izložbe te druga povorka na M-17, gdje su vlasnici svoje limene ljubimce provozali do Lug-Brankovića. Drugog dana Međunarodnog oldtimer susreta ljubitelji automobila i sudionici izložbe imali su povorku do Kamenice, gdje je predviđeno i prigodno druženje.

Svečanost otvaranja glazbenim nastupom uveličali su Josip Tirić Rocky i članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva "Ognjišta" Lug-Brankovići koji su zaigrali tradicionalno kolo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?