Dodik razmatra Putinov prijedlog

Srpska želi izvoziti poljoprivredu na tržište Rusije

dodik_putin
Foto: agencije
17.10.2014.
u 10:30

I dalje će raditi na pozicioniranju i afirmaciji Republike Srpske, a naglasak u idućem razdoblju biti će stavljen na jačanje ekonomije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da politika državnog vrha Srpske, nakon listopadskih izbora, ostaje ista i da će biti usmjerena na dalje pozicioniranje i afirmaciju Republike Srpske kroz daytonski mirovni sporazum i Ustav Srpske.

"Ono što je dobro za Republiku Srpsku, to ćemo raditi i u narednom razdoblju. Nemamo namjeru odustajati od naših strateških ciljeva", rekao je Dodik.

On je naglasio da će politika Republike Srpske u budućnosti biti ojačana nastojanjem da se nadležnosti koje su na sumnjiv način prenesene na razinu BiH, vrate Srpskoj.

Dodik je istaknuo da će poseban naglasak biti stavljen na jačanje ekonomije, otvaranje novih i očuvanje postojećih radnih mjesta.
Dodik je bio i u Beogradu gdje je prisustvovao vojnoj paradi "Korak pobjednika", održanoj povodom 100 godina od početka Velikog rata i 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svjetskom ratu.
On je istaknuo da je sa predsjednikom Izvršnog odbora "Gasproma" Aleksejom Milerom razgovarao o toj tvrtki.

Također razgovarao je i s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom. On je naglasio da je Putin ovom prilikom govorio o mogućnosti da se pokuša putem ruskih poslovnih banaka financirati poljoprivreda za rusko tržište.
"Tu mogućost ćemo dobro izučiti i mi u Republici Srpskoj, te pokušati napraviti iskorak", dodao je predsjednik Republike Srpske.

Komentara 1

MA
mate45
15:16 17.10.2014.

Vole jedan tko će ti dati državnu izvoznu deklaraciju po kojoj se može izvoziti roba sa samo jednog dijela Države BiH.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?