Grupa prijateljstva PSBiH

Srbija i BiH dijele zajedničke političke ciljeve i interese

Parlamentarci
29.11.2016.
u 18:20

Predsjedatelj Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine BiH za susjedne zemlje Nenad Lalić, njegova zamjenica Ljilja Zovko i članovi Grupe prijateljstva Salko Sokolović i Sredoje Nović razgovarali su danas u Sarajevu s članovima Izaslanstva Odbora za europske integracije Narodne skupštine Republike Srbije, koju je predvodila predsjednica Odbora Marinika Tepić.

Ističući činjenicu da je nedavni posjet predsjednice Narodne skupštine Srbije Maje Gojković Bosni i Hercegovini otvorila mogućnosti za uspostavljanje bolje suradnje dva parlamenta, članovi izaslanstva iz Narodne skupštine Srbije naglasili su da razlike i otvorena pitanja u odnosima dvije države ne trebaju predstavljati prepreku za jačanje dijaloga i međusobne pomoći i podrške institucija BiH i Srbije.

Parlamentarci iz susjedne zemlje naglasili su da Srbija i BiH dijele zajedničke političke ciljeve i interese, navodeći iskustva zemalja Višegradske grupe kao primjer dobre prakse u uspostavljanju regionalne i međudržavne suradnje na putu ka Europskoj uniji.

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH za susjedne zemlje rekli su da postoji interes i potreba češćih razgovora predstavnika parlamenata dvije zemlje, što bi, kako su istaknuli, potaknulo snažniju suradnju BiH i Srbije i na ekonomskom planu.

Razmijenjena su mišljenja i stavovi o potrebi rješavanja spornih graničnih pitanja između dvije zemlje, kao i o uspostavljanju novog pristupa u vezi sa suradnjom u oblasti sigurnosti. 

Tijekom sastanka razgovaralo se i o mogućnostima realiziranja zajedničkih projekata u oblastima znanosti, obrazovanja i kulture.

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH za susjedne zemlje tijekom sastanka prihvatili su poziv da u skorije vrijeme posjete Narodnu skupštinu Srbije, priopćeno je iz PSBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?