Općina Grude

Sportski centar Pocrte za nove uspjehe i još veće zajedništvo

storyeditor/2024-05-06/24-pocrte.png
Foto: vl
07.05.2024.
u 15:37

Grudska mjesna zajednica Pocrte proteklog je vikenda bila središte općine. Malonogometaši su dobili teren s najboljom umjetnom travom, a djeca svoje igralište

Pocrte, mjesna zajednica u općini Grude, proteklog je vikenda bila mjesto okupljanja svojih mještana, ali i susjeda te prijatelja iz drugih mjesta, piše Večernji list BiH. Razlog je otvaranje Sportskog centra Pocrte, projekta koji uključuje malonogometno igralište s najboljom umjetnom travom, dječje igralište sa svim popratnim elementima u prvoj fazi projekta.

15 godina od početka projekta

Domaćin Petar Marić, predsjednik mjesne zajednice, mlad je čovjek koji poznaje potrebe svog mjesta, a igralište je već dugo tema među mještanima. Radovi su počeli 2009. za vrijeme mandata pokojnog načelnika Viktora Marića koji je projekt pokrenuo u suradnji s mještanima, a onda se čekalo bolja vremena koja su došla osnutkom Hrvatskog kulturnog sportskog društva Pocrte te je nastavljen. - Hvala svima koji ste podržali ovaj projekt i vjerujem da svi možemo biti ponosni na ovu fazu radova - poručio je Petar Marić koji se maksimalno dao za uspjeh projekta. Grudski načelnik Ljubo Grizelj najavio je i drugu fazu radova. - Prva faza bila je uspješna, a dok su god ovakvi politički odnosi, vi ćete imati podršku za rad i od Općine i od Županije te šire. Trudimo se maksimalno raditi na cijelom području općine Grude i sretan sam što smo danas u Pocrtama i što na ovakav način pričamo o projektima. Drago mi je bilo slušati imena nekadašnjih igrača Pocrta koje pamtim kao izvrsne malonogometaše - istaknuo je načelnik Grizelj. Grudski župnik fra Stanko Pavlović blagoslovio je novo igralište. - I u mislima i u molitvama su mi i oni žitelji Pocrta koji su danas u vječnosti s Gospodinom, a koji bi se ponosili da vide ovaj sportski centar, kao i ovo naše zajedništvo - istaknuo je. Program je vodio Večernjakov novinar Željko Andrijanić, koji se prisjetio imena i prezimena igrača iz 1979., osvajača tadašnje Lige sela općine Grude, koja je bila i preteča današnje Lige mjesnih zajednica. Za Pocrte su tada igrali: Ivan Spajić (Fićo), Goran Marić, Ante Marić (Žarkić), Mate Šimunović, Boro Šimunović, Ante Šimunović (Kurdo), Ivan Spajić, Damir Šimunović, Velimir Šimunović (Velo), Zoran Šimunović (Đoko), Mladen Šimunović (Đemić), Zdravko Šimunović (Struka), Rajko Marić, Slobodan Šimunović (Boka), Milan Šimunović, Vjekoslav Šimunović, Slobodan Šimunović (Bota), Milan Šimunović (Mijan) i Žarko Šimunović. I voditelj je istaknuo da mnogi od njih danas nisu s nama, ali bi se ponosili onim što danas Pocrte imaju, a to je snažno zajedništvo. Također, Pocrte su najmlađa mjesna zajednica u općini Grude ako se gleda pravni status, a s novim igralištem očekuje se i povratak stare malonogometne slave, kao u vremenima spomenutih legendi ili novijih poput Hrta i Šicka, a koji su dvijetisućitih harali igralištem kod Srednje škole u Grudama i osvajali turnire. Bogat program na otvaranju centra dodatno su uveličali najmanji nogometaši koji su igrali pod imenima Boto Glimt i NK Matica, a početni udarac izveo je grudski načelnik Grizelj.

NK Matica za povijest

Matica je pak u toj revijalnoj, dječjoj utakmici pobijedila Bodo Glimt 4:3, a Matej Zadro i Leon Pezer zabili su po 2 pogotka. Za Boto Glimt strijelci su bili Ivan Marić, koji je 2 puta pogađao, te Vladimir Zadro - jednom. Petar Majić, predsjednik MZ Pocrte, kaže da je ideja još niz, pa se već dao na osmišljavanje druge faze projekta sa svlačionicama i drugim popratnim sportskim sadržajem, a ponešto su sugerirali i brojni gosti i prijatelji koji su došli na druženje u povodu otvorenja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?