Bijeli ugođaj

Snijeg konačno stigao u BiH i regiju, pripremite zimsku opremu

Banja Luka
03.01.2016.
u 07:30

Sa snijegom koji je napokon počeo padati i u BiH su počele pripreme za skijanje, pojačano je grijanje, savjetuje se oprez pri putovanju. U Hrvatskoj se očekuje snježni pokrivač od 5 do 20 cm. Slično će vrijeme biti i u BiH. Prvo kiša koja će se lediti na tlu, zatim snijeg

Zajedno sa snijegom koji je napokon počeo padati kako i priliči zimi u BiH su počele pripreme za skijanje, pojačano je grijanje, savjetuje se oprez pri putovanju i kontrola zimske opreme, prenosi Večernji list BiH. U susjednoj RH je počeo tzv. skijaški tjedan pa su tijekom vikenda kolone ljubitelja skijanja otišle na europska skijališta, uglavnom prema Sloveniji, Austriji i Italiji. Zbog pojačanog prometa građani RH su jučer, prema izvješću HAK-a, na graničnim prijelazima na Bregani, Pasjaku i Rupi čekali oko sat vremena. Ne samo da se skijaši ne trebaju brinuti za snijeg na skijalištima nego i građani koji su ostali u Hrvatskoj jer se sudeći prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u unutrašnjosti danas očekuje snježni pokrivač od 5 do 20 cm. Slično vrijeme će biti i u BiH. Prvo kiša koja će se lediti na tlu, zatim snijeg. Jučer su u BiH na graničnim prijelazima bila čekanja i do sat i pol. Većina bh. građana je nakon blagdana krenula svojim domovima ili na odmor. Koliko je pak građana iz RH otišlo na skijanje u tjednu u kojem obično na odmor idu obitelji s djecom, a prije povratka u školske klupe, teško je precizno reći. No, grube procjene iz putničkih agencija govore da se i ove godine očekuje da bi oko 200 tisuća građana RH moglo otići na skijanje, a najviše njih baš u ovom tjednu u kojem su školarci na odmoru. – Skijaši koji iz RH za vikend kreću put skijališta ne trebaju se brinuti za snijeg jer će ga, prema prognozama, biti na svim popularnim skijalištima i za vikend se očekuje da sve zabijeli – kazao je za Hinu direktor zagrebačkog Kompasa Ivan Pukšar. Za ljubitelje snijega koji su ostali u RH snijeg će povremeno padati i u ponedjeljak u unutrašnjosti, donoseći i hladnije vrijeme, a u utorak se očekuju snijeg i kiša, koja može stvarati nepoželjnu poledicu. Na Jadranu će povremeno padati kiša, a bit će obilnija u utorak. Prema prognozama meteorologa u BiH se u unutrašnjosti već danas očekuje snijeg, a na jugu kiša.     

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije