KUĆNI TRIKOVI

Smrdi vam obuća? Ovi trikovi će vam pomoći da se riješite vonja

03.09.2020.
u 14:22

Kako bi što duže održali svoju obuću bez mirisa, najvažnije je da se pobrinete da su vam obuća, čarape i stopala suhi. Naravno, s vremenom će se ipak uloviti neki miris, ali ne očajavajte, postoje rješenja

Kad osjetite smrad, shvatite to kao znak da cipele dobro očistite. Ciljajući sam miris i sanirajući cipele dezinficijensima, riješit ćete problem iznutra.

No prije nego što počnete s čišćenjem, pobrinite se da su cipele potpuno suhe. Ako je obuća vlažna ili mokra od svakodnevnog nošenja, vježbanja ili loših vremenskih uvjeta, napunite je zgužvanim novinama i pustite da se osuše na zraku. Ako se smrad zadrži nakon što ste obuću sanirali dezinficijensima, isprobajte ove metode kod kuće:

  • Napunite dvije čarape sodom bikarbonom, zavežite ih na vrhu i utaknite po jednu čarapu u svaku cipelu. Ostavite neka stoji tako preko noći.
  • Da biste se riješili bakterija i gljivica koje uzrokuju smrad, poprskajte unutrašnjost cipele dezinfekcijskim sprejem. Također možete posipati prašak za noge ili prašak za pecivo unutra za sličan efekt. 
  • Neka obuća može se prati u perilici. Slijedite upute za postizanje optimalnih rezultata. Općenito, većinu cipela koje se peru u perilici treba nježno prati hladnom vodom i blagim deterdžentom. Uvijek pustite da se osuše na zraku.
  • Spriječite budući smrad držanjem cipela suhima i često mijenjajte parove koje nosite. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?