Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Smije li se piletina više puta podgrijavati? Stručnjakinja ima odgovor

Ako stoji dulje od tri dana u hladnjaku, nikako, kaže stručnjakinja.
04. lipnja 2021. u 08:29 0 komentara 84 prikaza
Foto: shutterstock

Ostalo vam je piletine od nekog ručka i niste sigurni smijete li je podgrijavati i koliko puta? Ukratko, smijete, ali morate paziti na neke stvari. Prvo, ako stoji u hladnjaku dulje od tri dana trebate je baciti.

Drugo, ne smijete je podgrijavati prekratko, ali ni predugo da se ne bi posušila.

Lydia Buchtmann iz Food Safety Information Council rekla je da se piletina može podgrijavati i više puta, ali mora doseći temperaturu od 70°C, a to je najlakše provjeriti uz pomoć termometra za kuhanje.

Možete to napraviti u pećnici - zagrijte ju, ubacite piletinu na nekoliko minuta i kada je izvadite van prelijte s malo ulja kako biste dobili hrskavost. Druga opcija je mikrovalna pećnica, ali budite oprezni jer ista često ne podgrije hranu ravnomjerno.

Najbolje bi bilo da komad mesa izrežete prije, a onda stavite na minimalno tri minute. Ostavite da stoji još dvije prije posluživanja, prenosi The Sun.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.