sud BiH

Slučaj Radončić i drugi: Svjedočili Jurišić i Žujo, iduće ročište 11. svibnja

Radončić
Foto: FENA
04.05.2016.
u 16:38

U Sudu BiH održano je ročište u predmetu Fahrudin Radončić i drugi, a danas su svjedočili Sabahudin Žujo, direktor Farmavite, Duška Jurišić, urednica na FTV i Dalida Burzić koju je obrana Bakira Dautbašića unakrsno ispitala jer to nije učinila na ročištu 27. travnja.

Dalida Burzić je prilikom unakrsnog ispitivanja potvrdila da je u prijateljskim odnosima s novinarkom Duškom Jurišić te da joj je 14. siječnja 2016. godine tražila da provjeri je li Bakir Dautbašić u Sarajevu. Naredni poziv je išao u smjeru Jurišić - Burzić, kada je novinarka glavnu županijsku tužiteljicu pitala ima li Dautbašić ikakvih prijava u Tužiteljstvu SŽ. Burzić je provjerila informaciju te Jurišićki kazala kako Dautbašić nema prijava u Tužiteljstvu SŽ, piše Klix.ba.

Nadalje je tijekom ispitivanja na današnjem ročištu Fahrudinu Radončiću, novinarka Jurišić izjavila kako se od ranije poznaje s Bakirom Dautbašićem te da je to njena profesionalna dužnost, kao i da novinar mora poznavati takav profil državnih službenika. Bakir Dautbašić je 2013. godine od Jurišićke tražio pomoć koja nije bila poslovne, već obiteljske prirode. Jurišić je potvrdila da se u sarajevskim kafićima i restoranima sastajala s Dautbašićem. 

Jurišićka je jedne prilike odlučila Božić počastiti Himzo Selimovića i Dalidu Burzić i tada je bilo govora o Dautbašiću. Na današnjem suđenju saslušan je i Sabahudin Žujo, direktor "Farmavite" u kojoj je radila Azra Sarić. Žujo je podrobnije objasnio svoju izjavu koju je dao SIPA-ii te kako je došlo do toga da spoji Dautbašića i Sarić. Izjavio je da ga je 16. prosinca 2015. godine Dautbašić nazvao i inzsistirao da se vide. 

Žujo i Dautbašić sastali su se u Bristolu, a Dautbašić mu je rekao: "Imaš pozdrav od Radončića" te je od njega tražio da se vidi sa Sarićkom. Podsjećamo, optužnica tereti Radončića i Dautbašića da su prisiljavali Azru Sarić da u slučaju "Keljmendi" da lažni iskaz pred sudom u Prištini, kao i da ne svjedoči u istrazi koja se protiv Radončića vodi pred Tužiteljstvom BiH.

Odvjetnik Fahrudina Radončića Asim Crnalić rekao je nakon ročišta da je zadovoljan iskazima svjedoka koji su još jednom potvrdili da na Azru Sarić nije vršen nikakav pritisak.

Sud BiH ukinuo je 15. travnja pritvor Radončiću i odredio mu mjere zabrane, među kojima je napuštanje SŽ. Suđenje Radončiću je počelo 30. ožujka. 

Sljedeće ročište zakazano je za 11. svibnja kada će se kao svjedoci pojaviti Tarik Mašić i Aziz Šukalo koji nisu stigli danas svjedočiti te Jasminka Tanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?