Uskoro optužnica

Slovenski Tuš opljačkao državu i dobavljače za 21 milijun KM

Slovenci opljackali BiH
Foto: VL FOTO
07.12.2014.
u 10:16

Lažno prikazivali obveze i imovinu

Uprava za neizravno oporezivanje BiH završava izvješće protiv kompanije “Tuš trade”, koje će u sljedećih nekoliko dana biti proslijeđeno Tužiteljstvu BiH, izjavio je glasnogovornik UNO-a Ratko Kovačević.

Po njegovim riječima, proračun BiH oštećen je za više od pola milijuna maraka. On je podsjetio kako je cjelokupna istraga poslovanja kompanije “Tuš trade” počela nakon što je UNO dobio zahtjev za vraćanje PDV-a sestrinske tvrtke “Tuš”, a na osnovi fakture za promet opreme koju je izdao “Tuš trade”. Kovačević je naveo kako je prilikom kontrole u kompaniji “Tuš trade” utvrđeno da je u knjigama navedena oprema procijenjena na oko milijun maraka, dok je faktura iznosila oko pet milijuna. ‘Tuš trade’ podnio je Općinskom sudu u Bihaću prijedlog za pokretanje stečajnog postupka, a u slučaju da bude prihvaćen, dobavljači iz BiH koji potražuju 20,6 milijuna maraka, ostali bi bez ičega jer ova kompanija uopće nema u vlasništvu imovinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?