Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke:

Skijaška sezona na bh. planinama bit će produžena

skijanje,skije
Deutsche Welle screenshot
07.04.2015.
u 15:58

Snježne padaline koje su zahvatile veće dijelove BiH, a koje su posebno intenzivne u planinskim krajevima, produžit će skijašku sezonu na Bjelašnici i Jahorini, potvrđeno je za portal Klix.ba

Direktor Ski-centra na Bjelašnici Suad Jusić ističe za Klix.ba kako je ovo definitvno bila najuspješnija ski-sezona u proteklim godinama."Nakon 15. travnja kao nadnevka koji je ranije određen kao posljednji u sezoni sigurno nastavljamo naše aktivnosti. Uvjeren sam kako ćemo imati barem još trideset dana skijanja. Vremenski uvjeti nam garantiraju to", kazao je Jusić. Istakao je kako nakon 15. travnja prestaju važiti sezonske karte. "Ali ski-liftovi neće stati. Imat ćemo nešto korigirane cijene o kojima će se izjasniti rukovodstvo preduzeća", rekao je Jusić. Posebice će zadovoljni biti ugostitelji jer se u sljedećim danima očekuje veliki broj posjeta na bh. planinama. Na Jahorini i danas vladaju dobri uvjeti za skijanje a visina snijega je oko 165 centimetara. "Gledat ćemo produžiti skijanje sve dok bude snijega. Zadovoljni smo količinom padalina i očekujemo više gostiju. Trenutačno imamo na raspolaganju 5.000 kreveta, a u sljedećem razdoblju gledat ćemo povećati broj parking mjesta", rekao je Dragan Sokolović, rukovodilac marketinga i prodaje u Olimpijskom centru Jahorina. Dodao je kako će za vikend biti izvanredni uslovi za skijanje s obzirom na to da se tada očekuje stabilizacija vremenskih prilika i ugodne temperature. Na području Srednjobosanske županije u proteklom razdoblju bilo je sedam dobro posjećenih skijališta, a pojedina, kao ona na Vlašiću, produžuju sezonu ponajviše vikendom. "Nismo očekivali ove količine snijega u ovom razdoblju. Manji je broj turista jer je sezona već na zalasku. Za blagdane smo se dobro organizirali i očekujemo da ćemo skoro sumirati podatke o broju posjeta", rekao je  Miroslav Matošević, direktor Turističke zajednice SBŽ-a. U ovoj organizaciji već započinju i pripreme za ljetnu sezonu. "Posebno bih istakao moto-susrete koji će naljeto biti održani na Vlašiću, a očekujemo 10.000 noćenja. Dolaze nam gosti iz 30 zemalja", izjavio je Matošević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije