Veliki projekt

Široki Brijeg rekonstruira središte grada

Široki Brijeg
23.10.2016.
u 07:00

Strogo središte Širokog Brijega nakon dugog niza godina površnih radova izgleda da je dočekalo potpunu rekonstrukciju. Prema prijedlogu urbanističko-tehničkih uvjeta za parcelaciju zemljišta i rekonstrukciju robne kuće koje je objavio Grad Široki Brijeg, u potpunu rekonstrukciju trebao bi ići Trg Ante Starčevića, koji trenutačno služi kao parkiralište, zgrada robne kuće Diona, parkirališni prostor ispod robne kuće na mjestu starog kolodvora, nogostup od Trga širokobrijeških žrtava pa do Trga Ante Starčevića te, kako se navodi, sjeverni trg, odnosno mjesto gdje je nekoć stajao spomenik poznatiji pod nazivom “Partizanska ruža”, piše bljesak. info.

Pješački most

Osim rekonstrukcije ovih lokacija, predloženo je da se napravi pješački most preko rijeke Lištice koji bi spajao šetnicu kod robne kuće s nogostupom na drugoj strani obale. Spomenuti sjeverni trg trebao bi dobiti fontanu i urbanu opremu te biti svojevrsni tematski park s postavljenom aluminijskom interaktivnom skulpturom. Trg Ante Starčevića također bi trebao dobiti fontanu s vodoskokom, ali i novi drvored te urbanu opremu poput klupa, info-pulta i nosača za parkiralište bicikla. Cijeli trg trebao bi biti popločan kamenom.

Dogradnja robne kuće

Što se tiče zahvata na robnoj kući, prema prijedlogu koji je objavio Grad Široki Brijeg te pozvao na javnu raspravu, planirana je dogradnja stambene etaže s osam stambenih jedinica te dogradnja stubišta. Današnja stražnja terasa robne kuće trebala bi biti proširena te bi na njoj trebalo biti etažno parkiralište, a ispod njega bi ostalo postojeće. Iako već sada postoji divlje i neoznačeno parkiralište na prostoru starog autobusnog kolodvora, na tom bi mjestu trebalo niknuti novo gradsko parkiralište s 42 mjesta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?