Širi se nepoznata respiratorna bolest u Kini: Bolnice krcate, otkazana nastava u brojnim školama

23.11.2023.
u 17:33

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) zatražila je od Pekinga detaljne informacije o porastu "nedijagnosticirane respiratorne bolesti” koja se pojavila među kineskom djecom, piše nemački Bild.

SZO je pozvao kinesko stanovništvo da poduzme “mjere za smanjenje rizika”, dodaje Bild.

Informaciju da su dječije bolnice u sjevernim dijelovima zemlje od listopada pune bolesne djece preneli su kineski nezavisni mediji, ali su vlasti odgovorile da se radi o “širenju poznatih patogena, kao što su gripa i bakterijske infekcije, uslijed ukidanja ograničenja uvedenih zbog širenja koronavirusa”.

Situacija se izgleda pogoršava, pa globalni sustav za praćenje izbijanja bolesti “Promed” upozorava na epidemiju “nedijagnosticirane upale pluća” kod djece.

“Ovaj izvještaj ukazuje na široko rasprostranjenu pojavu nedijagnosticirane upale pluća. Uopće nije jasno kada je ova epidemija počela jer bi bilo neobično da toliko djece bude pogođeno tako brzo”, piše u izvještaju Promeda, prenosi Bild.

Nastava je otkazana u mnogim školama, jer su od upale pluća oboljeli ne samo učenici već i nastavnici.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije