lider SRS-a

Šešelj ne očekuje poziv u vladu

Šešelj
19.05.2016.
u 13:26

Lider SRS-a Vojislav Šešelj izjavio je danas da ne očekuje poziv u vladu, te da ni koalicija sa SNS-u na republičkoj razini nije moguća, zbog programskih razlika, javlja Tanjug. 

Dodao je kako još nije dobio poziv od predsjednika Tomislava Nikolića za konsultacije.

Kada je riječ o vladi, Šešelj je rekao kako "premijer zna uvjete". "Ako se odrekne EU i orijentira na integraciju s Rusijom koalicija dolazi u obzir", rekao je Šešelj novinarima u sjedištu stranke i dodao da je koalicija na svim drugim razinama moguća, ne samo sa SNS-om, nego i s drugim strankama, prenosi Fena.

Šešelj je rekao da Vučić ima pravo da pozove koga on želi, te da nema obvezu da pozove predstavnike svih stranaka na razgovore, za razliku od predsjednika Republike, kome je to ustavna obaveza. On je uvjeren da kao kandidat SRS-a na predsjedničkim izborima ima najveće šanse da pobjedi i da bi mu jedino s Vučićem bila teža borba.

Na insistiranje novinara da komentira najavljene kandidature, Šešelj je za Nikolića ponovio da ga smatra odgovornim za "korupcionaške afere", za Borisa Tadića ne vidi tko bi glasao, s obzirom da je "gore kad vam on pređe preko ulice, nego crna mačka", a s Vučićem bi mu bila "teža borba", ali bi, vjeruje, ipak pobijedio.

Zbog Eurovizije, odnosno glasanja za Ukrajinu,  tražio je smjenu kompletnog rukovodstva RTS-a. Naglasio je kako će zahtijevati da u skupštini jedan od prvih zakona bude onaj o RTS-u.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?