sarajevo

SBB: Režirana etnička euforija neće uzdrmati državnost i nedjeljivost BiH

sbb
09.01.2017.
u 17:12

Nepoštivanje Odluke Ustavnog suda, uvlačenje Oružanih snaga BiH u političke sukobe i izrežirana etnička euforija neće uzdrmati državnost i nedjeljivost BiH, priopćio je Savez za bolju budućnost BiH povodom proslave dana Republike Srpske te atmosfere i zapaljujućih političkih izjava izazvanih time.

- SBB podržava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da će tražiti da se ispitaju sve činjenice u vezi s angažmanom pripadnika Oružanih snaga BiH i zatražiti utvrđivanje odgovornosti svih koji su na bilo kakav način prekršili zakone i propise OSBiH, kao i instrukcije komandantice NATO Štaba u BiH. SBB upozorava da je Bosna i Hercegovina već jednu cijelu godinu izgubila u dizanju tenzija zbog 9. siječnja i da to odgovora samo onima koji žele podjele, ekonomsko zaostajanje i opravdanje za izostanak veće brige prema građanima - priopćeno je iz SBB-a, prenosi Fena. 

Dodatno i istovremeno nepoštivanje Odluke Ustavnog suda BiH je čin kršenja vladavine prava. Uvlačenje Oružanih snaga BiH u cijeli događaj je nepotreban rizik urušavanja postignutih rezultata reforme obrane i uloge Predsjedništva BiH, koje ono po Ustavu ima, napominje SBB.

Vrlo energično, kako je navedeno u priopćenju ta stranka upozorava potencijalne secesioniste i seperatiste da je Bosna i Hercegovina vrlo stabilna država. 

Ključne riječi
SBB

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije