Glavni odbor

SBB neće podržati nijedno rješenje koje dijeli BiH na tri dijela

SBB
12.11.2016.
u 15:36

Glavni odbor SBB-a je na današnjoj sjednici razmatrao nekoliko važnih pitanja i donio zaključke kojima je ocijenjen rezultat ove stranke proteklim lokalnim izborima.

GO SBB-a je ocijenio da je rezultat na lokalnim izborima, koji je u odnosu na 2012. godinu, slabiji za više od deset posto ipak zadovoljavajući, te da značajan dio glasača nije bio impersioniran koalicijom s SDA kada su u pitanju načelničke pozicije, piše Klix.ba. 

Ipak, kažu da koalicija sa SDA nije sporna, ali će SBB pred koalicijskim partnerom još preciznije izaći s prijedlozima i rokovima kako bi koalicja bila još učinkovitija.

Od koalicijskih partnera SDA i HDZ traže da ulažu dodatne napore u traženju kompromisa kako bi se nakon više od osam godina održali izbori u Mostaru.

Istaknuli su da, u narednom razdoblju očekuje rješavanje nekoliko iznimno teških, po nekoliko godina starih, problema, SBB zauzima čvrst stav da neće podržati nijedno rješenje koje dijeli BiH na tri dijela.

Također su podržali ideju spajanja lokalnih i općih izbora. Poručili su i da će Klub SBB-a u Parlamentu BiH predložiti izmjene izbornog zakonodavstva, što će, između ostalog, omogućiti elektronsko glasovanje i na druge načine spriječiti poznate izborne krađe i krivotvorine. 

Kada je riječ o stabilizaciji prilika u Federaciji i Bosni i Hercegovini, te jačanju regionalnih veza i jačanju BiH u integrativnim procesima podržali su medijatorsku ulogu SBB-a i Fahrudina Radončića.

Ključne riječi
SBB

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije