Imenovanje

Saziv Vijeća ministara BiH će biti kompletiran do kraja svibnja

Vijece ministara BiH
17.04.2016.
u 09:00

Sve okolnosti upućuju da ćemo u svibnju imati kompletiran saziv Vijeća ministara BiH, kazao je Zukić

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić pokrenuo je proceduru imenovanja Bakira Dautbašića za ministra prometa i veza BiH i Seada Jusića za zamjenika državne ministrice obrane, potvrdio je za Klix.ba potpredsjednik SBB-a Mirsad Đonlagić. Prema riječima glavnog tajnika SDA Amira Zukića, saziv Vijeća ministara BiH najvjerojatnije će biti kompletiran do kraja svibnja. Zukić je za Klix.ba rekao kako su sa SBB-om dogovoreni principi i mjesta koja ova stranka treba dobiti na državnoj razini.

“SBB je dobio mjesto ministra prometa i veza BiH te mjesto zamjenika ministrice obrane na državnoj razini. Događanja u proteklom razdoblju usporila su te procese i mi očekujemo da će se u idućem razdoblju popuniti Vijeće ministara BiH. Sve okolnosti upućuju da ćemo u svibnju imati kompletiran saziv Vijeća ministara BiH”, kazao je Zukić.

Potpredsjednik SBB-a BiH Mirsad Đonlagić kazao je kako je predsjedatelj Vijeća ministara BiH pokrenuo proceduru za imenovanje SBB-ovih kandidata na ministra prometa i veza te zamjenika ministrice obrane.

“To je u proceduri, a kada će doći u Parlamentarnu skupštinu BiH, ostaje za vidjeti”, rekao je Đonlagić.

Na pitanje koga je SBB predložio za dužnost u ovom tijelu izvršne vlasti, Đonlagić je kazao kako to ostaju Bakir Dautbašić za ministra prometa i veza BiH i Sead Jusić za zamjenika ministrice obrane BiH.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije