MOSTAR

Sattleru i Nelsonu uručena priznanja počasnih građana Mostara

12.01.2022.
u 11:37

Veleposlaniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Ericu Nelsonu i šefu Delegacije Europske unije u BiH Johannu Sattleru su na svečanosti u Mostaru uručena priznanja počasnih građana tog grada.

Visokim zvaničnicima su priznanja uručili gradonačelnik Mario Kordić (HDZ) i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić (SDA).

Priznanja su im uručena za doprinos u rješavanju dugogodišnjih problema nefunkcioniranja gradske vlasti i održavanju izbora nakon 12 godina.

"Dali su veliki doprinos u izmjenama Izbornog zakona koji se odnosi na Mostar", kazao je Marić.

Gradonačelnik Kordić je kazao kako je ovo poseban dan za Mostar i da je počašćen što Mostar ima dva visoka uzvanika ovdje.

"Mostar danas pravi standarde u BIH, a za to su zaslužni ovi ljudi", kazao je mostarski gradonačelnik.

Podsjetio je na Mostarski sporazum kazavši kako je Mostar pokazatelj da u tom gradu mogu živjeti i raditi zajedno.

Istaknuo je žaljenje da nisu prisutni svi vijećnici na svečanosti, iako je odluka o njihovom odlikovanju gotovo jednoglasno donesena na Gradskom vijeću.

Svečanosti su nazočili gotovi svi vijećnici osim Velibora Milivojevića (SNSD) i njegovih suradnika, koji je uz Ivana Zeleniku (HDZ) zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Salema Marića, koji je inicirao dodjelu ovih priznanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije