Šef Izaslanstva EU u Tomislavgradu i Livnu

Sattler: Predstavnici EU uvijek će biti potpora BiH na putu ka EU

24.05.2024.
u 16:33

 Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johann Sattler posjetio je u petak Tomislavgrad gdje je s čelnicima izvršne i zakonodavne vlasti Hercegbosanske županije (HBŽ) razgovarao o procesu pristupanja EU, strateškom razvoju te financiranju projekata uz podršku EU, ali i o izmjenama Izbornog zakona BiH.

Sattler je održao radni sastanak s predsjedateljem Skupštine Jozom Ćosićem, zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanović i Arifom Kovačevićem te s predsjednikom Vlade HBŽ-a Ivanom Vukadinom.

Sattler je u izjavi medijima istaknuo mogućnosti razvoja turizma, poljoprivrede i zelene energije na ovom području.

- Otvoreno tržište Europske unije i veće mogućnosti su potencijal koji se treba iskoristiti za razvoj države - kazao je Sattler.

Na kraju je poručio da će predstavnici Europske unije uvijek biti potpora na putu ka EU.

Predsjedatelj županijske Skupštine Jozo Ćosić je kazao kako su razgovarali o izmjenama Izbornog zakona BiH, koje bi, kako je kazao, trebale uvesti transparentnost i integritet u izborni proces.

- Samim tim izabrani dužnosnici bit će legitimni i stvarni predstavnici naroda u tijelima vlasti. Potpora Europske unije u tom procesu je najveća moguća pomoć u sadašnjem trenutku - zaključio je predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin je rekao kako je Bosni i Hercegovini mjesto u Europskoj uniji i dodao kako je Vlada napravila sve korake koji su bili potrebni u ovoj fazi te da će uraditi sve što im je u nadležnosti da se ubrza proces pristupanja Europskoj uniji.

Nakon sastanka održana je I. posebna sjednica Skupštine Hercegbosanske županije na kojoj su nazočili zastupnici u Skupštini te ministri u Vladi Hercegbosanske županije.  Bila je to prilika za politički dijalog tijekom kojeg  se govorilo o procesu pristupanja EU te obvezama županija u procesu.

Nakon Tomislavgrada, Sattler je otputovao u Livno gdje je posjetio Franjevački muzej i galeriju Gorica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije