Cormack:

Sastat ću se s Dodikom kada bude surađivao na važnim projektima za BiH

Maureen Cormack
FENA
12.10.2016.
u 17:30

Veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Maureen Cormack izjavila je danas u Banjoj Luci kako će surađivati s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom kada on bude odlučio da razgovara i bude partner u suradnji i u važnim projektima za budućnost BiH.

- Politika SAD-a je vrlo jasna. Spremni smo i željet ćemo se sastati i s predsjednikom Dodikom, onog momenta kada on bude odlučio da razgovara i bude partner u suradnji i u važnim projektima za budućnost ove zemlje - dodala je ona.

Na pitanje o čestim sastancima Dodika s ruskim veleposlanikom u BiH Petrom Ivancovim, veleposlanica Cormack je dodala da u BiH postoji demokratski sistem i njeni lideri imaju pravo da se sastaju s kim god oni žele.

Upitana da prokomentira činjenicu da je Narodna skupština RS-a jučer potvrdila rezultate referenduma u RS-u o 9. siječnja kao Danu RS-a, Cormack je istakla da se tu ne radi o referendumu, već o vladavini zakona u BiH, što je od ključne važnosti za budućnost ove zemlje.

- Vjerujemo kako je važno da svaki građanin BiH poštuje odluke suda, jer BiH ne može bez vladavine zakona napredovati ni ekonomski ni u demokratskom pogledu - dodala je veleposlanica SAD-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije