SIP BIH

Šantić: Čekamo rješenje za Grad Mostar, izmjene i dopune Izbornog zakona

santic
FENA
21.07.2016.
u 13:32

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH Ahmet Šantić izjavio je novinarima danas u Sarajevu da oni, kao središnji organ za provedbu izbora, nisu aktivno uključeni u pregovore koji se vode o održavanju izbora u Mostaru, te da čekaju konačno rješenje.

- Čekamo konačno rješenje, izmjene i dopune Izbornog zakona. Volio bih da se to malo i ranije rješavalo s obzirom na to da nam rokovi teku. Ako to bude 2. listopada, praktički ostalo je nešto više od dva mjeseca za pripremu - kazao je Šantić.

Napomenu je da, ukoliko do izmjena i dopuna Izbornog zakona dođe, „oni koji to budu radili ne bi ni u kom slučaju smjeli zaboraviti na one birače koji se nalaze u inozemstvu, na način da bi eventualno bilo onemogućeno i njihovo biračko pravo“.

- Znači, ako dolazi do određenih skraćivanja rokova, ako dolazi do određenih aktivnosti u izbornoj kampanji, sve ono što poznaje Izborni zakon, nadam se da će oni koji budu donosili izmjene Izbornog zakona vezane za Grad Mostar imati i to na umu, pored temeljnih odredbi koje se odnose na Grad Mostar - istaknuo je Šantić.  

Upitan je li SIP BiH spremno realizirati i taj dio obveza ukoliko dođe do promjena Izbornog zakona BiH, Šantić je odgovorio da, ako do tih izmjena i dopuna dođe, u njima će vjerojatno biti navedeni svi rokovi koje se odnose na aktivnosti SIP-a BiH.

Dodao je da su logistički spremni, te da imaju središnji birački popis za Grad Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?